2018-07-11 20:10

2018-07-11 20:10

KIBF letar nya forwards

INNEBANDY: "Alltid på jakt"

Med lite drygt två månader tills SSL drar i gång så har Karlstad IBF dams lagbygge allt mer börjat ta form. Helt klart är det dock inte.
– Man är alltid på jakt, och som det ser ut nu skulle vi vilja ha in en eller två nya forwards, säger sportchefen Peter Karlsson.

Back- och målvaktssidan är klar sedan en tid tillbaka, men framåt vill värmländskorna alltså ha ytterligare förstärkning.

– Som det ser ut just nu har vi en trupp med 16 eller 17 utespelare och två målvakter. Backsidan är så pass stabil att jag i nuläget inte tycker att vi behöver stärka upp där, men en eller två forwards skulle vi behöva plocka in, säger Karlsson.

Några namn kan inte sportchefen inte nämna, men det står klart att det är spelare från närområdet som är mest aktuella.

– I nuläget har jag inga namn alls, men det är lokala spelare som vi letar efter främst. Jakten runt om i Sverige är färdig.

– Vi ska höra runt i länet och se om det går att få till någon lösning, men vi har ingen panik alls. Just nu är vi inte inne i någon stenhård träningsperiod, och de nya spelarna vi har värvat anländer inte förens i augusti.

Nyförvärven

Tre spelare har värvats in utifrån av Karlstad, två backar och en forward. Försvarsspelaren och Arvikatjejen Linnea Juhlin valde att flytta ”hem” till Karlstad efter tre säsonger i Jönköping. Efter det gjorde man klart med ytterligare en back i Filippa Nilsson, som plockades från Team Thoréngruppen i Umeå.

Slutligen värvades forwarden Clara Ekenström in från Telge. Utöver de tre namnen har flera spelare plockats upp från de egna leden.

Carolina Karlsson, Robyn Sundman, Elin Klevmarken, Kajsa Rysjö Edman och Julia Kron har alla belönats med sina första SSL-kontrakt efter spel i Karlstads U-lag.

Tapp

Karlstadslaget har dock också tappat nyckelspelare. Tidigare lagkaptenen och härföraren Tilda Flodell valde att gå till storsatsande Skoghall för att bland annat spela med systern Elsa. Samma övergång gjorde också Malin Hjelm och Meja Holgersson.

SSL-säsongen drar i gång för Karlstad IBF:s del den 22 september när laget tar emot Endre på hemmaplan.

Back- och målvaktssidan är klar sedan en tid tillbaka, men framåt vill värmländskorna alltså ha ytterligare förstärkning.

– Som det ser ut just nu har vi en trupp med 16 eller 17 utespelare och två målvakter. Backsidan är så pass stabil att jag i nuläget inte tycker att vi behöver stärka upp där, men en eller två forwards skulle vi behöva plocka in, säger Karlsson.

Några namn kan inte sportchefen inte nämna, men det står klart att det är spelare från närområdet som är mest aktuella.

– I nuläget har jag inga namn alls, men det är lokala spelare som vi letar efter främst. Jakten runt om i Sverige är färdig.

– Vi ska höra runt i länet och se om det går att få till någon lösning, men vi har ingen panik alls. Just nu är vi inte inne i någon stenhård träningsperiod, och de nya spelarna vi har värvat anländer inte förens i augusti.

Nyförvärven

Tre spelare har värvats in utifrån av Karlstad, två backar och en forward. Försvarsspelaren och Arvikatjejen Linnea Juhlin valde att flytta ”hem” till Karlstad efter tre säsonger i Jönköping. Efter det gjorde man klart med ytterligare en back i Filippa Nilsson, som plockades från Team Thoréngruppen i Umeå.

Slutligen värvades forwarden Clara Ekenström in från Telge. Utöver de tre namnen har flera spelare plockats upp från de egna leden.

Carolina Karlsson, Robyn Sundman, Elin Klevmarken, Kajsa Rysjö Edman och Julia Kron har alla belönats med sina första SSL-kontrakt efter spel i Karlstads U-lag.

Tapp

Karlstadslaget har dock också tappat nyckelspelare. Tidigare lagkaptenen och härföraren Tilda Flodell valde att gå till storsatsande Skoghall för att bland annat spela med systern Elsa. Samma övergång gjorde också Malin Hjelm och Meja Holgersson.

SSL-säsongen drar i gång för Karlstad IBF:s del den 22 september när laget tar emot Endre på hemmaplan.

  • Erik Dahlén

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.