2018-04-29 16:04

2018-04-29 16:04

Brons för småkronorna

ISHOCKEY: Slog Tjeckien i bronsmatchen

Sverige förlorade semifinalen i U18-VM i ishockey med 0–2 mot rivalen Finland och fick rikta in sig på att rädda medaljen i bronsmatchen i stället. Det fixade U18-grabbarna.

Lördagens semifinalmotstånd för Sverige, med Färjestads Oskar Bäck och David Lilja från BIK Karlskoga i laget, kunde inte ha varit tuffare. Finland hade på vägen mot semifinalen imponerat stort med fem raka segrar och 26 gjorda mål.

Finlands storform visade sig vara intakt även i matchen mot Sverige i Traktor Isarena i Tjeljabinsk. Laget skapade hårt tryck direkt mot Olof Lindblom i det svenska målet, något som gav resultat när Konsta Hirvonen satte 1–0 efter 7.46 i den första perioden.

De blågula skapade inte mycket under resten av den första perioden och istället var det Finland som utökade sin ledning efter 17.19. Jesperi Kotkaniemi tog chansen i powerplay och satte dit 2–0 på ett direktskott över axeln den svenske målvakten.

Småkronorna bättre

I den andra perioden fick Sverige lite bättre ordning på sitt eget spel och lyckades även få stopp på den finska offensiven.

I den tredje perioden fortsatte Sverige sin reduceringsjakt, men hade förtvivlat svårt att få pucken i mål. Man plockade ut målvakten Olof Lindbom i slutskedet men Finland höll undan och vann med 2–0.

Två snabba

I bronsmatchen mot Tjeckien gjorde Sverige två snabba mål i första perioden, där FBK:s Oskar Bäck bjöd på en riktig delikatess när han styrde in 1–0 efter fem minuter. Tjeckien reducerade men Sverige ökade dock på till 3–1 innan periodpausen och kunde till slut vinna med 5–2 och säkra VM-bronset sedan lagkaptenen Adam Ginning gjort det sista målet.

Bronsmedaljen innebar småkronornas nionde medalj genom tiderna, med fem silver och fyra brons. (TT)

Lördagens semifinalmotstånd för Sverige, med Färjestads Oskar Bäck och David Lilja från BIK Karlskoga i laget, kunde inte ha varit tuffare. Finland hade på vägen mot semifinalen imponerat stort med fem raka segrar och 26 gjorda mål.

Finlands storform visade sig vara intakt även i matchen mot Sverige i Traktor Isarena i Tjeljabinsk. Laget skapade hårt tryck direkt mot Olof Lindblom i det svenska målet, något som gav resultat när Konsta Hirvonen satte 1–0 efter 7.46 i den första perioden.

De blågula skapade inte mycket under resten av den första perioden och istället var det Finland som utökade sin ledning efter 17.19. Jesperi Kotkaniemi tog chansen i powerplay och satte dit 2–0 på ett direktskott över axeln den svenske målvakten.

Småkronorna bättre

I den andra perioden fick Sverige lite bättre ordning på sitt eget spel och lyckades även få stopp på den finska offensiven.

I den tredje perioden fortsatte Sverige sin reduceringsjakt, men hade förtvivlat svårt att få pucken i mål. Man plockade ut målvakten Olof Lindbom i slutskedet men Finland höll undan och vann med 2–0.

Två snabba

I bronsmatchen mot Tjeckien gjorde Sverige två snabba mål i första perioden, där FBK:s Oskar Bäck bjöd på en riktig delikatess när han styrde in 1–0 efter fem minuter. Tjeckien reducerade men Sverige ökade dock på till 3–1 innan periodpausen och kunde till slut vinna med 5–2 och säkra VM-bronset sedan lagkaptenen Adam Ginning gjort det sista målet.

Bronsmedaljen innebar småkronornas nionde medalj genom tiderna, med fem silver och fyra brons. (TT)

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.