2018-04-24 10:09

2018-04-24 10:09

Grundel i träning men framtiden oviss

ISHOCKEY: "Det kan ju vara så att det inte blir något mer spel för mig"

När Färjestad inleder försäsongsträningen på torsdag finns Anton Grundel med.
Men det är fortfarande osäkert om han kan spela hockey igen.
– Det kan ju vara så att det inte blir något mer spel för mig, men det är inget beslut jag kommer att ta just nu, säger han till FBK:s webbsida.

Det var i matchen mot Växjö den 24 oktober som han drabbades av den hjärnskakning som sedan dess stoppat honom får allt spel.

– Tiden närmast smällen var ju såklart värst. Var inte mycket till varken människa, sambo eller pappa just då. De senaste månaderna har det dock börjat att gå åt rätt håll, säger han till klubbens hemsida.

Nu har Grundel börjat träna i liten skala och när försäsongsträningen startar på torsdag morgon finns Grundel med igen.

Eget program

– Jag kommer att träna med laget, fast med ett eget program. Det som inte fungerar för mig ännu är när jag blir stressad och när pulsen går upp. Därför kommer jag att träna på mitt eget vis, fast ihop med gänget. Bra för skallen med det sociala, säger Grundel.

Men det är fortfarande ovisst om han kan spela hockey igen.

– Jag kommer att träna på i min egen takt och se var det tar mig. Det kan ju vara så att det inte blir något mer spel för mig, men det är inget beslut jag kommer att ta just nu. Jag vill se hur jag svarar på det program vi lagt upp nu och blir det vidare spel så kommer jag att meddela det när det i så fall blir aktuellt.

Tillökning

Familjen väntar tillökning.

– Jag har en liten dotter därhemma som snart ska få ett syskon så det är mer i livet än hockey. Men min målbild är att ta mig tillbaka, men vägen dit är lång och jag kommer inte att stressa fram något beslut.

Tidigare har fyra FBK-spelare tvingats avsluta karriären i förtid på grund av hjärnskakning; Henrik Rehnberg, Marius Holtet, Sanny Lindström och Ole Kristian Tollefsen.

Det var i matchen mot Växjö den 24 oktober som han drabbades av den hjärnskakning som sedan dess stoppat honom får allt spel.

– Tiden närmast smällen var ju såklart värst. Var inte mycket till varken människa, sambo eller pappa just då. De senaste månaderna har det dock börjat att gå åt rätt håll, säger han till klubbens hemsida.

Nu har Grundel börjat träna i liten skala och när försäsongsträningen startar på torsdag morgon finns Grundel med igen.

Eget program

– Jag kommer att träna med laget, fast med ett eget program. Det som inte fungerar för mig ännu är när jag blir stressad och när pulsen går upp. Därför kommer jag att träna på mitt eget vis, fast ihop med gänget. Bra för skallen med det sociala, säger Grundel.

Men det är fortfarande ovisst om han kan spela hockey igen.

– Jag kommer att träna på i min egen takt och se var det tar mig. Det kan ju vara så att det inte blir något mer spel för mig, men det är inget beslut jag kommer att ta just nu. Jag vill se hur jag svarar på det program vi lagt upp nu och blir det vidare spel så kommer jag att meddela det när det i så fall blir aktuellt.

Tillökning

Familjen väntar tillökning.

– Jag har en liten dotter därhemma som snart ska få ett syskon så det är mer i livet än hockey. Men min målbild är att ta mig tillbaka, men vägen dit är lång och jag kommer inte att stressa fram något beslut.

Tidigare har fyra FBK-spelare tvingats avsluta karriären i förtid på grund av hjärnskakning; Henrik Rehnberg, Marius Holtet, Sanny Lindström och Ole Kristian Tollefsen.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.