2017-11-13 16:42

2017-11-13 16:42

Johnny kan bli världens starkaste man

STRONGMAN: Värmlänning kvalificerad för den välkända tävlingen

Årjängs starke man Johnny Hansson har kvalificerat sig för tävlingen Världens starkaste man. Detta efter en andraplats i kvaltävlingen Giants live i Norrköping under helgen.

Många svenskar blev bekanta med Världens starkaste man när Magnus Samuelsson tävlade. Sverige har ofta legat i framkant inom sporten, och nu blir det alltså en värmländsk representant i tävlingen. Det är dock inte första gången Hansson tävlar om den åtråvärda titeln.

– Jag var med för två år sedan och tävlade i Botswana. Men då var allt väldigt nytt och man var inte van med hur det sköts på så stora TV-sända tävlingar. Det känns bra att ha erfarenheten med sig denna gång, säger Hansson.

Vad är målet?

– Jag hoppas ta mig till finalen. Det är 30 deltagare som sedan blir tio i finalen. Det hade varit hur roligt som helst ifall man tog sig dit.

Idolen

En extra morot under Giants Live var att värmlänningen fick tävla mot sin månårige förebild Zydrunas Savickas. Den litauiske legendaren har vunnit Världens starkaste man hela fem gånger, och blivit tvåa sex gånger.

– Det var jätteroligt att få tävla mot honom, och att jag dessutom lyckades besegra honom är coolt.

Många svenskar blev bekanta med Världens starkaste man när Magnus Samuelsson tävlade. Sverige har ofta legat i framkant inom sporten, och nu blir det alltså en värmländsk representant i tävlingen. Det är dock inte första gången Hansson tävlar om den åtråvärda titeln.

– Jag var med för två år sedan och tävlade i Botswana. Men då var allt väldigt nytt och man var inte van med hur det sköts på så stora TV-sända tävlingar. Det känns bra att ha erfarenheten med sig denna gång, säger Hansson.

Vad är målet?

– Jag hoppas ta mig till finalen. Det är 30 deltagare som sedan blir tio i finalen. Det hade varit hur roligt som helst ifall man tog sig dit.

Idolen

En extra morot under Giants Live var att värmlänningen fick tävla mot sin månårige förebild Zydrunas Savickas. Den litauiske legendaren har vunnit Världens starkaste man hela fem gånger, och blivit tvåa sex gånger.

– Det var jätteroligt att få tävla mot honom, och att jag dessutom lyckades besegra honom är coolt.

  • Erik Dahlén