2017-09-03 21:39

2017-09-03 21:39

Sviten sprack för Hedström

MOTOR: Rallycross-EM

Thomas Bryntesson kunde jubla.
Värmländske kollegan Peter Hedström har dock sett roligare veckoslut.

Peter Hedström sinkades hela helgen av ett svårfunnet elproblem i motorstyrningen.

– Det är självklart frustrerande, vi har bytt givare och till sist hela kabelmattan sent i går kväll, men det hjälpte inte, nu får bilen stanna i Trollhättan och testas i bromsbänk inför Götene nästa helg, säger Hedström.

I första kvalheatet tvärdog bilen i ledning och i både heat två och tre misstände motorn och gav inte full effekt. Trots detta lyckades Peter greja heatseger i andra och fjärde kvalomgången och noterade åttonde tid i fjärde.

Sviten med finalkörningar är bruten, men redan nästa helg är det full fart mot finaler igen för Hedströms Motorsport. Kinnekulle och Götene MK är värd för årets näst sista deltävling i RallyX Nordic och SM i Rallycross. Teamet kommer dit laddade för att åter vara med i hetluften.

– Det blev ett tillfälligt avbrott i sviten med två bilar i final, vi har haft det i fem tävlingar i rad nu, men nu lägger vi den här tävlingen bakom oss och siktar på Götene nästa helg, säger Peter Hedström.

Peter Hedström sinkades hela helgen av ett svårfunnet elproblem i motorstyrningen.

– Det är självklart frustrerande, vi har bytt givare och till sist hela kabelmattan sent i går kväll, men det hjälpte inte, nu får bilen stanna i Trollhättan och testas i bromsbänk inför Götene nästa helg, säger Hedström.

I första kvalheatet tvärdog bilen i ledning och i både heat två och tre misstände motorn och gav inte full effekt. Trots detta lyckades Peter greja heatseger i andra och fjärde kvalomgången och noterade åttonde tid i fjärde.

Sviten med finalkörningar är bruten, men redan nästa helg är det full fart mot finaler igen för Hedströms Motorsport. Kinnekulle och Götene MK är värd för årets näst sista deltävling i RallyX Nordic och SM i Rallycross. Teamet kommer dit laddade för att åter vara med i hetluften.

– Det blev ett tillfälligt avbrott i sviten med två bilar i final, vi har haft det i fem tävlingar i rad nu, men nu lägger vi den här tävlingen bakom oss och siktar på Götene nästa helg, säger Peter Hedström.