2017-09-01 15:06

2017-09-01 15:06

Bernholm pressade favorit i VM

JUDO

Anna Bernholm från Molkom vann första matchen i VM-debuten i nya viktklassen 70-kilo, men åkte sedan ut mot en guldfavorit från Japan.

Den 26-åriga värmländskan har varit framgångsrik sedan bytet från 63 kilo för ett år sedan och bland annat nått femteplats i EM och tagit Grand Slam-medalj. Hon gjorde nu sitt femte VM totalt.

Mästerskapet avgörs i Budapest och Bernholm inledde på fredagen mot belgiska Lola Mansour. Bernholm fick in ett kast, som godkändes efter videogranskning, och kunde sedan hålla undan och vinna den jämna matchen.

I andra omgången väntade Chizuru Arai från Japan som är en av två stora guldfavoriter i klassen. Arai är obesegrad i år, men blev pressad tiden ut av Bernholm. Efter 2,50 gjorde japanskan ett benkast som visade sig bli avgörande. Bernholm var nära skrällseger när hon senare fick in ett armlås, men Arai lyckades ta sig loss och vann matchen. Därmed var VM över för Anna Bernholm.

Den 26-åriga värmländskan har varit framgångsrik sedan bytet från 63 kilo för ett år sedan och bland annat nått femteplats i EM och tagit Grand Slam-medalj. Hon gjorde nu sitt femte VM totalt.

Mästerskapet avgörs i Budapest och Bernholm inledde på fredagen mot belgiska Lola Mansour. Bernholm fick in ett kast, som godkändes efter videogranskning, och kunde sedan hålla undan och vinna den jämna matchen.

I andra omgången väntade Chizuru Arai från Japan som är en av två stora guldfavoriter i klassen. Arai är obesegrad i år, men blev pressad tiden ut av Bernholm. Efter 2,50 gjorde japanskan ett benkast som visade sig bli avgörande. Bernholm var nära skrällseger när hon senare fick in ett armlås, men Arai lyckades ta sig loss och vann matchen. Därmed var VM över för Anna Bernholm.