2017-05-19 18:23

2017-05-19 18:23

Siktar på 30 000 deltagare år 2019

MOTIONSLOPP: Stora ambitioner med Klarälvsloppet

Alliansloppet i Trollhättan är landets största rullskidtävling.
Men inte länge till om Klarälvsloppet mellan Hagfors och Karlstad blir den framgång som arrangörerna hoppas på.
– Det ska vara en idrottsfestival för elit, motionärer och nybörjare, säger Glenn Olsson.

Glenn är känd som arrangör av Svenska rallyt och Klarälvsloppet arrangeras av ett dotterbolag.

Det blir tre olika deltävlingar av Klarälvsloppet fredag till söndag den 29 september till den 1 oktober.

Fantastisk placering

På fredagen är det 21 kilometers löpning mellan Forshaga och Karlstad som gäller. På lördagen är det rullskidor från Hagfors till Karlstad, 90 kilometer, och så avslutas eventet med ett cykellopp samma sträcka dag tre.

– Ambitionen med tävlingen är stor. Karlstad som ort har en fantastisk placering med Oslo, Stockholm och Göteborg tre timmar bort med bra kommunikationer, säger Olsson.

Det är framför allt rullskidloppet som man satsar på och det är redan klart att långloppsteamen Santander, United Bakeries och Lager 157 Ski Team deltar i loppet, vilket innebär att åkare som John Kristian Dahl, Tord Asle Gjerdalen, Johan Kjölstad, Anders Aukland och Britta Johansson kommer att finnas med på startlinjen.

– Det blir landets längsta lopp på rullskidor och ambitionen är att det ska bli världens största skidtävling under sommaren. Starten kommer att vara i Uddeholm och målgången vid hörnet av Bibliotekshuset i Karlstad.

Siktar mot 30 000

I år har man en blygsam målsättning med 3 000 deltagare under de tre dagarna, men i framtiden spänner man bågen rejält.

– Vi ligger i en bra tid före vintern och år 2019 siktar vi på att ha 30 000 startande i våra lopp. Hur många dagar vi tävlar då vet vi inte, men vi ser redan nu att vi förmodligen kommer att tävla fler dagar nästa år då vi har fått förfrågningar om lopp med inlines och skate för rullskidor, säger Olsson.

Glenn är känd som arrangör av Svenska rallyt och Klarälvsloppet arrangeras av ett dotterbolag.

Det blir tre olika deltävlingar av Klarälvsloppet fredag till söndag den 29 september till den 1 oktober.

Fantastisk placering

På fredagen är det 21 kilometers löpning mellan Forshaga och Karlstad som gäller. På lördagen är det rullskidor från Hagfors till Karlstad, 90 kilometer, och så avslutas eventet med ett cykellopp samma sträcka dag tre.

– Ambitionen med tävlingen är stor. Karlstad som ort har en fantastisk placering med Oslo, Stockholm och Göteborg tre timmar bort med bra kommunikationer, säger Olsson.

Det är framför allt rullskidloppet som man satsar på och det är redan klart att långloppsteamen Santander, United Bakeries och Lager 157 Ski Team deltar i loppet, vilket innebär att åkare som John Kristian Dahl, Tord Asle Gjerdalen, Johan Kjölstad, Anders Aukland och Britta Johansson kommer att finnas med på startlinjen.

– Det blir landets längsta lopp på rullskidor och ambitionen är att det ska bli världens största skidtävling under sommaren. Starten kommer att vara i Uddeholm och målgången vid hörnet av Bibliotekshuset i Karlstad.

Siktar mot 30 000

I år har man en blygsam målsättning med 3 000 deltagare under de tre dagarna, men i framtiden spänner man bågen rejält.

– Vi ligger i en bra tid före vintern och år 2019 siktar vi på att ha 30 000 startande i våra lopp. Hur många dagar vi tävlar då vet vi inte, men vi ser redan nu att vi förmodligen kommer att tävla fler dagar nästa år då vi har fått förfrågningar om lopp med inlines och skate för rullskidor, säger Olsson.