2017-05-17 14:05

2017-05-17 14:13

Ejdsell: "Jag ska stötta Viking"

ISHOCKEY: Färska NHL-proffset tycker det är fel att småklubbarna missar ersättning

Victor Ejdsell kommer själv att vara med och stötta Viking ekonomiskt efter att han skrev kontrakt med NHL-laget Nashville.
– Jag ska göra allt jag kan. Jag ska vara med och stötta Viking. Absolut. Jag får öka summan ju mer jag tjänar. Det har ju inte varit supermycket hittills, säger han.

Ejdsell gillar BIK Karlskogas initiativ att dela med sig till Viking.

– Det tycker jag är helt fantastiskt, oavsett summan. Även småpengar har stor betydelse för en liten klubb.

FBK:s beslut att inte göra det?

– Jag önskar så klart att alla får del av ersättningen, men det är deras pengar och inget jag kan påverka. De gör precis som de vill med dem.

Ändra reglerna

Ejdsell gillar inte nuvarande ersättningsregler vid en NHL-övergång.

– Jag önskar att alla ställen man varit på får pengar. Det är det optimala. Jag förstår att NHL ger pengar till de åren som gett mest men jag ändrar gärna reglerna. Om jag fick välja skulle jag dragit ut åren för att ge småklubbarna en chans. I nio av tio fall åker unga killar till hockeygymnasiet och då är det kört för småklubbarna. Jag ändrar gärna tidsplanen till åtta år bakåt i tiden. Då hade både Viking och Sunne fått ersättning i mitt fall.

Ejdsell gillar BIK Karlskogas initiativ att dela med sig till Viking.

– Det tycker jag är helt fantastiskt, oavsett summan. Även småpengar har stor betydelse för en liten klubb.

FBK:s beslut att inte göra det?

– Jag önskar så klart att alla får del av ersättningen, men det är deras pengar och inget jag kan påverka. De gör precis som de vill med dem.

Ändra reglerna

Ejdsell gillar inte nuvarande ersättningsregler vid en NHL-övergång.

– Jag önskar att alla ställen man varit på får pengar. Det är det optimala. Jag förstår att NHL ger pengar till de åren som gett mest men jag ändrar gärna reglerna. Om jag fick välja skulle jag dragit ut åren för att ge småklubbarna en chans. I nio av tio fall åker unga killar till hockeygymnasiet och då är det kört för småklubbarna. Jag ändrar gärna tidsplanen till åtta år bakåt i tiden. Då hade både Viking och Sunne fått ersättning i mitt fall.