2017-03-19 20:09

2017-03-19 20:09

Judo lockade eliten till Karlstad

JUDO: "Riktigt hög nivå i många klasser"

Sun City Judo Open arrangerades i Karlstad under lördagen. Seniortävlingen lockade stora delar av Sverigeeliten och för värmländsk del slutade det hela i medaljregn.
– Vi är väldigt nöjda med arrangemanget och vi har bjudits på många bra matcher, säger tävlingsledaren Per Hyytiäinen.

Fröding Arena stod för andra helgen i rad som arrangör för ett kampsportsarrangemang. Denna gång var det dags för Sun City Judo Open att gå av stapeln och det fanns gott om duktiga kampsportare på plats.

– I konkurrens med en annan tävling har vi ändå lyckats nå en riktigt hög nivå i många klasser, säger Hyytiäinen.

Dagen inleddes med ungdomstävlingar och fortsatte sedan in på seniorklassen på både dam och herrsidan. Totalt deltog över 100 atleter i tävlingen som lockade deltagare från Sverige Norge och Finland.

Syskonpar i topp

Värmland hade gott om duktiga atleter på plats för att mäta krafterna. Några som stack ut lite extra var syskonen Mattias och Veronica Enström från Karlstad Judoklubb. Mattias tävlade i herrklassen -81 kilo och trots en dålig uppladdning inför tävlingen på grund av sjukdom lyckades värmlänningen slå till med tre vinster av tre möjliga.

– Jag är nöjd. Det kändes kul att få matchas mot riktigt bra motstånd, säger Mattias Enström.

Systern Veronica dubblerade under dagen i och med sitt deltagande i både junior- och seniortävlingen. I seniorernas viktklass -57 kilo gjorde värmländskan bra ifrån sig och parkerade längst upp på prispallen.

Intresset växer

Den värmländska kampsporten växer i antalet aktiva och judon är inget undantag. För Karlstad Judoklubb räcker lokalerna i Sundsta sporthall inte till för att matcha antalet intressenter och det tvingar Per Hyytiäinen och de andra ledarna i föreningen att inte ta emot alla nya som vill komma och prova på sporten.

– Det är ett bekymmer för oss. Lokalytorna gör att vi inte kan växa på det sättet vi vill, säger Hyytiäinen.

Fröding Arena stod för andra helgen i rad som arrangör för ett kampsportsarrangemang. Denna gång var det dags för Sun City Judo Open att gå av stapeln och det fanns gott om duktiga kampsportare på plats.

– I konkurrens med en annan tävling har vi ändå lyckats nå en riktigt hög nivå i många klasser, säger Hyytiäinen.

Dagen inleddes med ungdomstävlingar och fortsatte sedan in på seniorklassen på både dam och herrsidan. Totalt deltog över 100 atleter i tävlingen som lockade deltagare från Sverige Norge och Finland.

Syskonpar i topp

Värmland hade gott om duktiga atleter på plats för att mäta krafterna. Några som stack ut lite extra var syskonen Mattias och Veronica Enström från Karlstad Judoklubb. Mattias tävlade i herrklassen -81 kilo och trots en dålig uppladdning inför tävlingen på grund av sjukdom lyckades värmlänningen slå till med tre vinster av tre möjliga.

– Jag är nöjd. Det kändes kul att få matchas mot riktigt bra motstånd, säger Mattias Enström.

Systern Veronica dubblerade under dagen i och med sitt deltagande i både junior- och seniortävlingen. I seniorernas viktklass -57 kilo gjorde värmländskan bra ifrån sig och parkerade längst upp på prispallen.

Intresset växer

Den värmländska kampsporten växer i antalet aktiva och judon är inget undantag. För Karlstad Judoklubb räcker lokalerna i Sundsta sporthall inte till för att matcha antalet intressenter och det tvingar Per Hyytiäinen och de andra ledarna i föreningen att inte ta emot alla nya som vill komma och prova på sporten.

– Det är ett bekymmer för oss. Lokalytorna gör att vi inte kan växa på det sättet vi vill, säger Hyytiäinen.

  • John Stenberg