2016-10-08 06:00

2016-10-08 06:00

"Ulricehamn kan ge Karlstad svar"

KARLSTAD

Ulricehamns kommun i Västergötland är ett föredöme. Denna lilla kommun, knappt en fjärdedel av Karlstads storlek befolkningsmässigt sett, har under de senaste åren byggt upp ett fantastisk idrotts- och friluftsområde, Lassalyckan, knappt en kilometer utanför stadens centrum. Där finns nu bollplaner, idrottshall, flera olika bollhallar, simhall, fotbollsplaner med uppvärmda gräsytor, med flera anläggningar för inom- som utomhusidrott. Där finns speciella planer för riktigt små barn. Där samsas 20 olika idrottsaktiviteter och där har 18 föreningar sin hemvist. Det är faktiskt en hel arenastad.

Dessutom, läs och häpna, har man i samma område ett fantastiskt spårområde för skidor, vilket nu byggs ut ytterligare, eftersom FIS gett kommunen uppdraget att anordna världscupen i längdskidor den 21-22 januari 2017. Även 2019 är Ulricehamn utsedd till världscupsarrangör.

Detta är tydliga tecken på kvalitet av mycket hög klass. Snö från bland annat den näraliggande skidbacken har lagrats sedan föregående vinter, detta om natursnö skulle utebli helt eller delvis.

Hela Ulricehamns kommun sjuder av framåtanda på många områden, inte minst när det gäller sport och idrott.

Säkerligen kan man delge en delegation från Karlstad idéer och uppslag till hur man kan starta upp och genomföra ett arbete i att bygga en arenastad.

Det finns ingen anledning att vänta!

Skicka iväg en delegation till Ulricehamn, men gör det nu!

Rune Wallquist

Ulricehamns kommun i Västergötland är ett föredöme. Denna lilla kommun, knappt en fjärdedel av Karlstads storlek befolkningsmässigt sett, har under de senaste åren byggt upp ett fantastisk idrotts- och friluftsområde, Lassalyckan, knappt en kilometer utanför stadens centrum. Där finns nu bollplaner, idrottshall, flera olika bollhallar, simhall, fotbollsplaner med uppvärmda gräsytor, med flera anläggningar för inom- som utomhusidrott. Där finns speciella planer för riktigt små barn. Där samsas 20 olika idrottsaktiviteter och där har 18 föreningar sin hemvist. Det är faktiskt en hel arenastad.

Dessutom, läs och häpna, har man i samma område ett fantastiskt spårområde för skidor, vilket nu byggs ut ytterligare, eftersom FIS gett kommunen uppdraget att anordna världscupen i längdskidor den 21-22 januari 2017. Även 2019 är Ulricehamn utsedd till världscupsarrangör.

Detta är tydliga tecken på kvalitet av mycket hög klass. Snö från bland annat den näraliggande skidbacken har lagrats sedan föregående vinter, detta om natursnö skulle utebli helt eller delvis.

Hela Ulricehamns kommun sjuder av framåtanda på många områden, inte minst när det gäller sport och idrott.

Säkerligen kan man delge en delegation från Karlstad idéer och uppslag till hur man kan starta upp och genomföra ett arbete i att bygga en arenastad.

Det finns ingen anledning att vänta!

Skicka iväg en delegation till Ulricehamn, men gör det nu!

Rune Wallquist