2016-10-02 20:36

2016-10-02 20:36

Svenskt rekord och andraplats

NM I TYNGDLYFTNING

Surya Sundqvist tävlade under helgen i Nordiska Mästerskapen i tyngdlyftning och tog en andraplats efter finskan Sonja Haapaniemi.

Tävlingsmomenten var ryck och sedan stöt, där totalvikten för de två räknas ut och bestämmer vinnaren. Varje tävlande har 3 försök per moment. Stjärnskottet Sundqvist, som tävlar i –48-kilosklassen, missade sitt första försök på ingångsvikten 58 kg i ryck. Något som hon i nästa försök satte. I tredje försöket lyckades landslagslyfterskan sätta nytt svenskt rekord med sensationella 60 kg. Det var i stötmomentet som Sundqvist tappade segern. Endast ingångsvikten på 70 kg gick upp och de två följande försöken på 73 kg missades.

– Jag är nöjd överlag med min prestation. Nu ska jag tillbaka till träningen och se till att jag inte blir tvåa nästa gång, säger Sundqvist.

Vinnaren Haapaniemi fick upp 73 kg i stöt och det tillsammans med hennes 59 kg i ryck gav totalen 132 kg i jämförelse med Sundqvists 130 kg.

 

Tävlingsmomenten var ryck och sedan stöt, där totalvikten för de två räknas ut och bestämmer vinnaren. Varje tävlande har 3 försök per moment. Stjärnskottet Sundqvist, som tävlar i –48-kilosklassen, missade sitt första försök på ingångsvikten 58 kg i ryck. Något som hon i nästa försök satte. I tredje försöket lyckades landslagslyfterskan sätta nytt svenskt rekord med sensationella 60 kg. Det var i stötmomentet som Sundqvist tappade segern. Endast ingångsvikten på 70 kg gick upp och de två följande försöken på 73 kg missades.

– Jag är nöjd överlag med min prestation. Nu ska jag tillbaka till träningen och se till att jag inte blir tvåa nästa gång, säger Sundqvist.

Vinnaren Haapaniemi fick upp 73 kg i stöt och det tillsammans med hennes 59 kg i ryck gav totalen 132 kg i jämförelse med Sundqvists 130 kg.