2016-08-10 16:44

2016-08-10 16:44

SM guld för uthålliga Karlstadskillar

KANOT

Under den gångna helgen avgjordes Kanot-SM i maraton i vattnen utanför Karlskrona i stundtals svåra vindförhållanden.

Karlstads Paddlarklubb fanns på plats med två tävlande i H14-klassen; Jesper Johansson och Eric Hedin. KPK-duon visade under sprint-SM i Hofors, där de tog tre av tre möjliga silver tillsammans, att de var starka i K2:an, och revanschlusten gentemot Katrineholms K2:a var stor, eftersom Katrineholm tog hem samtliga guldmedaljer i K2 under sprint-SM.

Loppet startade som vanligt med att Katrineholm tog ledningen medan Karlstad låg i bakvattnet och kämpade. Men efter några kilometer började Katrineholms K2:a att krokna, vilket gjorde Karlstadsgrabbarna starka. Med tre kilometer kvar gick de förbi och ökade sedan ledningen ända in i mål. Det här var Erics och Jespers första SM-guld.

Karlstadskillarna stod även på startlinjen i K1-loppet över 10,5 kilometer. Här lade Eric Hedin beslag på en bronsmedalj.

 

 

Karlstads Paddlarklubb fanns på plats med två tävlande i H14-klassen; Jesper Johansson och Eric Hedin. KPK-duon visade under sprint-SM i Hofors, där de tog tre av tre möjliga silver tillsammans, att de var starka i K2:an, och revanschlusten gentemot Katrineholms K2:a var stor, eftersom Katrineholm tog hem samtliga guldmedaljer i K2 under sprint-SM.

Loppet startade som vanligt med att Katrineholm tog ledningen medan Karlstad låg i bakvattnet och kämpade. Men efter några kilometer började Katrineholms K2:a att krokna, vilket gjorde Karlstadsgrabbarna starka. Med tre kilometer kvar gick de förbi och ökade sedan ledningen ända in i mål. Det här var Erics och Jespers första SM-guld.

Karlstadskillarna stod även på startlinjen i K1-loppet över 10,5 kilometer. Här lade Eric Hedin beslag på en bronsmedalj.