2016-08-02 17:30

2016-08-02 17:30

Cupspel för KBK

FOTBOLL: Svenska cupen

Karlstad BK går under onsdagen in i Svenska cupen. För motståndet står division 1-laget BK Forward. När lagen möttes senast, under försäsongen, vann KBK med hela 7–1.

Även om KBK:s spel har hackat betänkligt i division 2 norra Götaland under första delen av säsongen, är laget ändå på uppgång. Flera nyförvärv, bland andra brasseduon Renan Wagner och Eduardo Lino, har tillkommit i truppen. I senaste seriematchen mot Stenungsund kom första segern på fyra matcher, efter två mål från just Lino.

”Fräscha och redo”

Forward har tre segrar på de fem senast matcherna och parkerar på åttonde plats i tabellen, precis ovanför Carlstad United. KBK:s tränare Paul Olausson ser fram emot matchen.

– Det är ett homogent lag som kan mycket i sina bästa stunder. Vi vann på ett helt okej sätt senast i vår serie och tar det med oss inför denna batalj. Vi körde en lättare träning i måndags och vi känner oss fräscha och redo, säger Olausson i ett pressmeddelande.

På KBK:s skadelista återfinns Oskar Alvers, Joel Gustavsson och Felix Nilsson.

Även om KBK:s spel har hackat betänkligt i division 2 norra Götaland under första delen av säsongen, är laget ändå på uppgång. Flera nyförvärv, bland andra brasseduon Renan Wagner och Eduardo Lino, har tillkommit i truppen. I senaste seriematchen mot Stenungsund kom första segern på fyra matcher, efter två mål från just Lino.

”Fräscha och redo”

Forward har tre segrar på de fem senast matcherna och parkerar på åttonde plats i tabellen, precis ovanför Carlstad United. KBK:s tränare Paul Olausson ser fram emot matchen.

– Det är ett homogent lag som kan mycket i sina bästa stunder. Vi vann på ett helt okej sätt senast i vår serie och tar det med oss inför denna batalj. Vi körde en lättare träning i måndags och vi känner oss fräscha och redo, säger Olausson i ett pressmeddelande.

På KBK:s skadelista återfinns Oskar Alvers, Joel Gustavsson och Felix Nilsson.

  • Erik Dahlén

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.