2016-07-31 20:29

2016-07-31 20:54

Sofia Henriksson tog hem Solstahoppet

RIDSPORT: "Allt vi har tränat på stämde"

Karlstad ridklubbs hemmatävling Solstahoppet avgjordes under helgen, och såg bortemot 350 deltagare från hela Sverige göra upp i 17 olika klasser. Det blev flera värmländska framgångar, bland annat seger för Arvikas Sofia Henriksson och stoet Abbey Colleen.

Solstahoppet blev ett riktigt succéarrangemang av Karlstads ridklubb när det avgjordes mellan torsdagen och söndagen. De nästan 350 deltagande ekipagen fick göra upp i fint väder och med en stor publik.

– Det har gått jättebra utan några problem alls. Nu sätter vi full fart till nästa år, säger tävlingsledaren Paula Åhs.

Resultatmässigt var tävlingen också en framgångssaga för värmländsk del. Då framför allt i den högsta klassen för ridhästar, där den 15-åriga hopptalangen Sofia Henriksson tog hem segern tillsammans med hästen Abbey Colleen. Klassen reds på höjden 125 centimeter och avgjordes över två omgångar, där den andra omgången utgjordes av de tre bästa ekipagen ifrån omgång ett.

Tättrion som gick in i finalomgången bestod av Sofia Henriksson från Arvika, Karin Hahne från Kil och Rudskogens Maja Samuelsson. Av den trion var det endast Henriksson som mäktade med en felfri förstarunda, vilket renderade i att övriga två ekipage valde att inte utmana om vinsten och tackade för sig.

– Det känns bra, det var väldigt kul. Jag är jättenöjd med hoppningen, säger Henriksson och fortsätter.

– Vi kom rätt, höll ett jämnt tempo, så allt vi har tränat på stämde.

Det blev också trippelt värmländskt i alla tre ponnykategorier.

I kategori B vann Fryksdalens Marlene Claussen med hästen Mr Aeron, kategori C vanns av Katrin Skoog och hästen Corinne från Filipstad och kategori D togs hem av Thea Pellikka med hästen Mahrani of the Fairplay, från Hagfors.

Solstahoppet blev ett riktigt succéarrangemang av Karlstads ridklubb när det avgjordes mellan torsdagen och söndagen. De nästan 350 deltagande ekipagen fick göra upp i fint väder och med en stor publik.

– Det har gått jättebra utan några problem alls. Nu sätter vi full fart till nästa år, säger tävlingsledaren Paula Åhs.

Resultatmässigt var tävlingen också en framgångssaga för värmländsk del. Då framför allt i den högsta klassen för ridhästar, där den 15-åriga hopptalangen Sofia Henriksson tog hem segern tillsammans med hästen Abbey Colleen. Klassen reds på höjden 125 centimeter och avgjordes över två omgångar, där den andra omgången utgjordes av de tre bästa ekipagen ifrån omgång ett.

Tättrion som gick in i finalomgången bestod av Sofia Henriksson från Arvika, Karin Hahne från Kil och Rudskogens Maja Samuelsson. Av den trion var det endast Henriksson som mäktade med en felfri förstarunda, vilket renderade i att övriga två ekipage valde att inte utmana om vinsten och tackade för sig.

– Det känns bra, det var väldigt kul. Jag är jättenöjd med hoppningen, säger Henriksson och fortsätter.

– Vi kom rätt, höll ett jämnt tempo, så allt vi har tränat på stämde.

Det blev också trippelt värmländskt i alla tre ponnykategorier.

I kategori B vann Fryksdalens Marlene Claussen med hästen Mr Aeron, kategori C vanns av Katrin Skoog och hästen Corinne från Filipstad och kategori D togs hem av Thea Pellikka med hästen Mahrani of the Fairplay, från Hagfors.

  • Oskar Persson Ed

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.