2016-07-18 19:01

2016-07-18 19:01

Sigfridson: "Den bästa sporten som finns"

TRIATHLON

I2-triathleten Ebba Sigfridson tävlade under helgen i Laponia Triathlon. Distansen som gällde kallas för en Ironman.

Det innebär 3860 meters simning, 180 kilometers cykling och 42 kilometers löpning. Karlstadstjejen, som egentligen är löpare och bara har tränat triathlon i ett drygt år, vann med över tjugo minuter ner till tvåan Sara Elfving.

– Jag är så glad att jag började med triathlon. Den bästa sporten som finns, säger en lyrisk segrarinna.

Sigfridsson hamnade efter under simningen och cyklingen, men när löpningen började var det ingen som rådde på henne.

– Jag var lyrisk de sista milen av cyklingen, för jag visste att jag snart skulle få löpa. Det är det bästa jag vet.

Efter ett par kilometers löpning var Sigfridson förbi Sara Elfving och i ledningen.

– Jag var riktigt stark under löpningen, jag sprang förbi ett par killar också, vilket var skoj, säger löparesset med ett skratt.

Härnäst väntar Gôrslitet i Karlstad för Sigfridsson den sjätte augusti.

Det innebär 3860 meters simning, 180 kilometers cykling och 42 kilometers löpning. Karlstadstjejen, som egentligen är löpare och bara har tränat triathlon i ett drygt år, vann med över tjugo minuter ner till tvåan Sara Elfving.

– Jag är så glad att jag började med triathlon. Den bästa sporten som finns, säger en lyrisk segrarinna.

Sigfridsson hamnade efter under simningen och cyklingen, men när löpningen började var det ingen som rådde på henne.

– Jag var lyrisk de sista milen av cyklingen, för jag visste att jag snart skulle få löpa. Det är det bästa jag vet.

Efter ett par kilometers löpning var Sigfridson förbi Sara Elfving och i ledningen.

– Jag var riktigt stark under löpningen, jag sprang förbi ett par killar också, vilket var skoj, säger löparesset med ett skratt.

Härnäst väntar Gôrslitet i Karlstad för Sigfridsson den sjätte augusti.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.