2016-07-15 19:44

2016-07-15 19:44

Succé för Värmland

TYNGDLYFTNING: Medaljregn

SM-veckan i Norrköping blev minst sagt lyckosam för de värmländska tyngdlyftarna. Länets tävlande i de olika grenarna lyckades skrapa ihop nio medaljer varav fem guld, ett silver och tre brons.

I grenen styrkelyft blev det hela tre värmländska guld att skriva hem. Karlstads Surya Sundqvist, Gorica Kankaras Smailovic och Adam Lantz blev alla vinnare i sina klasser. David Lantz vann brons.

Elin Porath från Säffle tog brons i både styrkelyft och bänkpress i 84-kilosklassen.

I bänkpress vann Patrik Karlsson guld i 105-kilosklassen och Adrianne Martinsson från Arvika vann 57-kilosklassen i sin första start i ett senior-SM. Den före detta alpinskidåkaren Josefina Grassl som sadlat om till bänkpress tog silver i 84-kilosklassen.

I grenen styrkelyft blev det hela tre värmländska guld att skriva hem. Karlstads Surya Sundqvist, Gorica Kankaras Smailovic och Adam Lantz blev alla vinnare i sina klasser. David Lantz vann brons.

Elin Porath från Säffle tog brons i både styrkelyft och bänkpress i 84-kilosklassen.

I bänkpress vann Patrik Karlsson guld i 105-kilosklassen och Adrianne Martinsson från Arvika vann 57-kilosklassen i sin första start i ett senior-SM. Den före detta alpinskidåkaren Josefina Grassl som sadlat om till bänkpress tog silver i 84-kilosklassen.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.