2016-07-03 14:53

2016-07-03 14:53

Storslam för OK Tyr

CYKEL: Andraplats för Frykselius efter förlust i spurtduell

Mountainbiketävlingen Solstaloppet avgjordes i Karlstad under helgen, och som väntat blev det värmländska framgångar. OK Tyrs Anna-Carin Widmark tog hem 60 kilometer dam, och Skoghalls Johan Frykselius förlorade spurten om segern och slutade tvåa i herrklassen.

Vädret var länge ett orosmoment när Solstaloppet i mountainbike skulle avgöras, men arrangemanget slapp regn och genomfördes under bra förhållanden. OK Tyr hade en lyckad dag ute på banan med segrare i herr- och damdistansen över 30 kilometer, samt 60 kilometer för damer.

Anna-Carin Widmark stod för en dominant insats där hon var i klar ledning från start till mål. Widmark, som förra året vann den korta distansen, tog därmed sin första seger på huvuddistansen över sex mil på tiden 2.31.46.

– Jag är jättenöjd, det gick bättre än jag trodde. Det kändes bra hela vägen och jag kände mig förvånansvärt stark på slutet. Planen var att öppna så hårt som möjligt, men ändå ha lite kvar och disponera krafterna, säger Widmark.

Spurtduell

I herrklassen var det en tätduo som låg tillsammans ända fram till spurten. Där fick Skoghalls Johan Frykselius se sig besegrad av segrande Marcus Jansson från CK Hymer i Linköping. Värmlänningen var dock inte alltför bedrövad av andraplatsen.

– Det hade varit skönt med vinst, men han var starkare än mig i dag, konstaterar Frykselius.

På halvdistansen blev det OK Tyr-segrar i både herr- och damklassen.

17-årige talangen Eric Gunnarsson tog hem segern trots en smärre krasch efter halva loppet.

– Jag lyckades följa med förstaklungan in på halva varvet, då jag kraschade lite och fick hänga med andraklungan, säger Gunnarsson som var tillfreds med segern.

– Det känns väldigt bra.

På damsidan gick segern till Lisa Hällsten, som gick i mål på tiden 1.20.36.

Vädret var länge ett orosmoment när Solstaloppet i mountainbike skulle avgöras, men arrangemanget slapp regn och genomfördes under bra förhållanden. OK Tyr hade en lyckad dag ute på banan med segrare i herr- och damdistansen över 30 kilometer, samt 60 kilometer för damer.

Anna-Carin Widmark stod för en dominant insats där hon var i klar ledning från start till mål. Widmark, som förra året vann den korta distansen, tog därmed sin första seger på huvuddistansen över sex mil på tiden 2.31.46.

– Jag är jättenöjd, det gick bättre än jag trodde. Det kändes bra hela vägen och jag kände mig förvånansvärt stark på slutet. Planen var att öppna så hårt som möjligt, men ändå ha lite kvar och disponera krafterna, säger Widmark.

Spurtduell

I herrklassen var det en tätduo som låg tillsammans ända fram till spurten. Där fick Skoghalls Johan Frykselius se sig besegrad av segrande Marcus Jansson från CK Hymer i Linköping. Värmlänningen var dock inte alltför bedrövad av andraplatsen.

– Det hade varit skönt med vinst, men han var starkare än mig i dag, konstaterar Frykselius.

På halvdistansen blev det OK Tyr-segrar i både herr- och damklassen.

17-årige talangen Eric Gunnarsson tog hem segern trots en smärre krasch efter halva loppet.

– Jag lyckades följa med förstaklungan in på halva varvet, då jag kraschade lite och fick hänga med andraklungan, säger Gunnarsson som var tillfreds med segern.

– Det känns väldigt bra.

På damsidan gick segern till Lisa Hällsten, som gick i mål på tiden 1.20.36.

  • Oskar Persson Ed