2016-07-03 11:56

2016-07-03 11:56

Solberg övertygar

MOTOR

Petter Solberg hade en tuff lördag och placerade sig först på en 15:e plats efter de två första kvalheaten i Höljes. I söndagens första heat kom dock fullträffen för den Torsbystationerade norrmannen som var snabbast av alla i Supercar-VM.

Den fjärde omgången av det tredje kvalheaten var det klart snabbaste. Solberg övertygade och vann före toppkonkurrenterna Andreas Bakkerud och Johan Kristoffersson, som var tvåa respektive fyra totalt. Heatvinsten gör att den regerande mästaren avancerar från 15:e till fjärdeplats.

Arvikasonen Johan Kristoffersson behöll sin ledning i kvalet och jagas närmast av Sebastien Loeb som fortsätter att övertyga på Höljesbanan. Fransmannen defilerade hem sin kvalomgång och hade tredje snabbaste tiden.

Finnskoga MK-föraren Mattias Ekström vann sitt heat före antagonisten Timmy Hansen. De 39 poängen i kvalet gör att Audiföraren avancerar till en elfteplats totalt. De tolv första går vidare till semifinal.

 

Topp 5 efter tre kvalheat:

1) Johan Kristoffersson, Sverige, 135

2) Sebastien Loeb, Frankrike, 118

3) Andreas Bakkerud, Norge, 114

4) Petter Solberg, Norge, 113

5) Toomas Heikkinen, Finland, 111

Den fjärde omgången av det tredje kvalheaten var det klart snabbaste. Solberg övertygade och vann före toppkonkurrenterna Andreas Bakkerud och Johan Kristoffersson, som var tvåa respektive fyra totalt. Heatvinsten gör att den regerande mästaren avancerar från 15:e till fjärdeplats.

Arvikasonen Johan Kristoffersson behöll sin ledning i kvalet och jagas närmast av Sebastien Loeb som fortsätter att övertyga på Höljesbanan. Fransmannen defilerade hem sin kvalomgång och hade tredje snabbaste tiden.

Finnskoga MK-föraren Mattias Ekström vann sitt heat före antagonisten Timmy Hansen. De 39 poängen i kvalet gör att Audiföraren avancerar till en elfteplats totalt. De tolv första går vidare till semifinal.

 

Topp 5 efter tre kvalheat:

1) Johan Kristoffersson, Sverige, 135

2) Sebastien Loeb, Frankrike, 118

3) Andreas Bakkerud, Norge, 114

4) Petter Solberg, Norge, 113

5) Toomas Heikkinen, Finland, 111

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.