2016-05-31 11:33

2016-05-31 11:35

Berglund caddie på Nordea Masters

GOLF: Förre FBK-stjärnan och NHL-proffset inleder "ny karriär"

Förre FBK-stjärnan och NHL-proffset Christian Berglund avslutade karriären i BIK Karlskoga den här säsongen.
Nu inleder han en ”ny karriär”.
– Jag ska gå caddie åt Michael Jonzon på Nordea Masters.

Den svenska Europatourtävlingen startar på torsdag på Bro Hof. Jonzon spelar för Karlstad GK, har lirat många år på Europatouren och har vunnit två tävlingar här.

Mötte Stenson

På tisdag förmiddag spelade de första inspelsvarvet på Bro Hof.

– När vi gick in i players lounge i morse på Bro Hof kom det fram en kille och hälsade, Henrik Stenson. Han har ju hyfsad stjärnstatus!

Hur gick det här till egentligen?

– Jag känner Micke sedan tidigare. Förra veckan var jag ute och spelade med min kusin Freddan (hockeystjärnan med efternamnet Eriksson). Vi stötte på Micke och han följde med ut och spelade. Sen ringde Micke i måndags kväll. Hans ordinarie caddie hade fått förhinder och han frågade om jag ville rycka in under Nordea Masters.

Berglund tackade ja direkt.

– Jag drog iväg i bilen till Bro Hof i morse. Nu ska vi ut och spela inspelsvarv om en timme. Det ska bli grymt kul men samtidigt känns det väldigt pirrigt också. Det är ju en tävling på Europatouren!

Berglund själv var under alla år bäste golfspelaren bland hockeylirarna i FBK. Nu har han tre i handicap.

Men hur ska du kunna coacha ett Europatourproffs?

– Hahaha, genom att få honom att slå rakt och med rätt längd.

Spelade på St Andrews

Så sent som förra veckan fick Berglund sitt fram till nu häftigaste golfminne, i på helig golfmark

– Jag, Freddan och några kompisarvar i Skottland och spelade på St Andrews. Vi testade även Old Course och det var en magisk upplevelse.

Hur gick det?

– Riktigt bra, faktiskt. Jag landade på ett par slag över par, fast från gul tee.

Hur går det för Micke i Nordea Masters då?

– Det går säkert bra. Han är rutinerad och gör sin 22:a start i tävlingen!

Berglunds hockeykarriär tog slut i våras.

Vad händer nu?

– Jag har gått min första tränarkurs och ska fortsätta den utbildningen. Jag satsar på att bli hockeytränare. Jag har redan fått ett erbjudande, men jag tackade nej. Jag vill hinna landa först så det blir inget tränarjobb redan i vinter,

Ende värmlänningen

Michael Jonzon är ende spelaren från en Värmlandsklubb (fast han bor i Skövde) som deltar i Nordea Masters. Största stjärnorna i tävlingen är Henrik Stenson, Lee Westwood, Robert Karlsson och Y.E Yang.

Men du måste vara startfältets bäste hockeyspelare?

– Hahaha, ja det hoppas jag, säger Berglund.

Den svenska Europatourtävlingen startar på torsdag på Bro Hof. Jonzon spelar för Karlstad GK, har lirat många år på Europatouren och har vunnit två tävlingar här.

Mötte Stenson

På tisdag förmiddag spelade de första inspelsvarvet på Bro Hof.

– När vi gick in i players lounge i morse på Bro Hof kom det fram en kille och hälsade, Henrik Stenson. Han har ju hyfsad stjärnstatus!

Hur gick det här till egentligen?

– Jag känner Micke sedan tidigare. Förra veckan var jag ute och spelade med min kusin Freddan (hockeystjärnan med efternamnet Eriksson). Vi stötte på Micke och han följde med ut och spelade. Sen ringde Micke i måndags kväll. Hans ordinarie caddie hade fått förhinder och han frågade om jag ville rycka in under Nordea Masters.

Berglund tackade ja direkt.

– Jag drog iväg i bilen till Bro Hof i morse. Nu ska vi ut och spela inspelsvarv om en timme. Det ska bli grymt kul men samtidigt känns det väldigt pirrigt också. Det är ju en tävling på Europatouren!

Berglund själv var under alla år bäste golfspelaren bland hockeylirarna i FBK. Nu har han tre i handicap.

Men hur ska du kunna coacha ett Europatourproffs?

– Hahaha, genom att få honom att slå rakt och med rätt längd.

Spelade på St Andrews

Så sent som förra veckan fick Berglund sitt fram till nu häftigaste golfminne, i på helig golfmark

– Jag, Freddan och några kompisarvar i Skottland och spelade på St Andrews. Vi testade även Old Course och det var en magisk upplevelse.

Hur gick det?

– Riktigt bra, faktiskt. Jag landade på ett par slag över par, fast från gul tee.

Hur går det för Micke i Nordea Masters då?

– Det går säkert bra. Han är rutinerad och gör sin 22:a start i tävlingen!

Berglunds hockeykarriär tog slut i våras.

Vad händer nu?

– Jag har gått min första tränarkurs och ska fortsätta den utbildningen. Jag satsar på att bli hockeytränare. Jag har redan fått ett erbjudande, men jag tackade nej. Jag vill hinna landa först så det blir inget tränarjobb redan i vinter,

Ende värmlänningen

Michael Jonzon är ende spelaren från en Värmlandsklubb (fast han bor i Skövde) som deltar i Nordea Masters. Största stjärnorna i tävlingen är Henrik Stenson, Lee Westwood, Robert Karlsson och Y.E Yang.

Men du måste vara startfältets bäste hockeyspelare?

– Hahaha, ja det hoppas jag, säger Berglund.