2016-05-22 19:01

2016-05-22 21:30

Från Toronto till Hagfors

ISHOCKEY: Transatlantisk kraft skall skydda Viking kommande säsong

Viking har gjort klart med ett spännande nyförvärv inför kommande säsong. Kanadensaren Cary Byron värvas över från andra sidan Atlanten för att skydda målet till hösten.

Byron kommer närmast från spel för Liberty University i ACHA där han spenderat de tre senaste säsongerna.

Den 23-årige kanadensaren är född och uppvuxen i Toronto och har hittills spenderat sina år mellan stolparna i Nordamerika. Klivet över Atlanten blir alltså hans första sejour på europeisk is.

Äventyret lockar

På frågan om varför valet föll på just Viking uttrycker Byron sin entusiasm över vad som väntar.

– Sverige är en hockeynation och det älskar jag. Det är trevligt med platser och människor som älskar sporten lika mycket som jag gör och jag är väldigt ivrig över att få komma till Hagfors och uppleva detta, säger Byron till Vikings hemsida.

Byron är en förhållandevis liten målvakt, 73 kg, som lever mycket på sin atletism och sin snabba plockhandske. En annan sak som personifierar kanadensaren är hans vilja att vara delaktig i spelet och se till att styra det vidare när tillfälle ges.

Av bilden Byron fått av Viking som lag är det framför allt viljan att utvecklas som lockar honom mest

– Som jag förstått det så består Viking av ett gäng unga killar som tillsammans blir bättre för varje år. De verkar ha fått i gång en fin kemi i laget under tiden som gått och jag hoppas kunna komma in i det och fortsätta resan med grabbarna! Jag tror att laget kommer höja sig ett steg under säsongen som kommer.

När Byron ansluter till Viking är ännu inte klart.

Byron kommer närmast från spel för Liberty University i ACHA där han spenderat de tre senaste säsongerna.

Den 23-årige kanadensaren är född och uppvuxen i Toronto och har hittills spenderat sina år mellan stolparna i Nordamerika. Klivet över Atlanten blir alltså hans första sejour på europeisk is.

Äventyret lockar

På frågan om varför valet föll på just Viking uttrycker Byron sin entusiasm över vad som väntar.

– Sverige är en hockeynation och det älskar jag. Det är trevligt med platser och människor som älskar sporten lika mycket som jag gör och jag är väldigt ivrig över att få komma till Hagfors och uppleva detta, säger Byron till Vikings hemsida.

Byron är en förhållandevis liten målvakt, 73 kg, som lever mycket på sin atletism och sin snabba plockhandske. En annan sak som personifierar kanadensaren är hans vilja att vara delaktig i spelet och se till att styra det vidare när tillfälle ges.

Av bilden Byron fått av Viking som lag är det framför allt viljan att utvecklas som lockar honom mest

– Som jag förstått det så består Viking av ett gäng unga killar som tillsammans blir bättre för varje år. De verkar ha fått i gång en fin kemi i laget under tiden som gått och jag hoppas kunna komma in i det och fortsätta resan med grabbarna! Jag tror att laget kommer höja sig ett steg under säsongen som kommer.

När Byron ansluter till Viking är ännu inte klart.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.