2016-05-20 06:00

2016-05-20 06:00

Celebert besök i Hagfors

BOWLING

Att få till den perfekta bowlingbanan är en ren vetenskap.
Just nu pågår ett seminarium i Hagfors med amerikanerna John Janawicz och Gus Faglion i ämnet.
– Det är oerhört stort att få hit dem, vi har pusslat i två år för att få ihop det, berättar Joakim Biehl i BK Bågen.

John Janawicz och Gus Faglion jobbar på företaget Kegel som är ledande när det gäller oljeprofiler på bowlingbanor.

– Förutom att John är expert på banor är han en bra spelare och är med i team USA. Jag har varit på besök i USA två gånger. Nu ville jag att de skulle komma till Sverige så att fler kan få ta del av deras kunskap, säger Biehl.

Långväga gäster

Och intresset för de amerikanska gästerna är stort då det har kommit folk från Skåne i söder till Piteå i norr för att delta i seminariet.

– Exempel på deltagare är elit- och talangansvarige Johan Ekström och elitspelaren Robert Andersson. Under fredagen kommer bowlingens nye sportchef Mikael Grundström hit. Det här är unikt besök för lilla Hagfors och ett bevis för att vi jobbar på rätt sätt, säger Biehl.

John Janawicz och Gus Faglion jobbar på företaget Kegel som är ledande när det gäller oljeprofiler på bowlingbanor.

– Förutom att John är expert på banor är han en bra spelare och är med i team USA. Jag har varit på besök i USA två gånger. Nu ville jag att de skulle komma till Sverige så att fler kan få ta del av deras kunskap, säger Biehl.

Långväga gäster

Och intresset för de amerikanska gästerna är stort då det har kommit folk från Skåne i söder till Piteå i norr för att delta i seminariet.

– Exempel på deltagare är elit- och talangansvarige Johan Ekström och elitspelaren Robert Andersson. Under fredagen kommer bowlingens nye sportchef Mikael Grundström hit. Det här är unikt besök för lilla Hagfors och ett bevis för att vi jobbar på rätt sätt, säger Biehl.