2016-05-19 16:01

2016-05-19 16:01

Inget OS för Svanqvist

KANOT

Under torsdagen jagade Christian Svanqvist en OS-plats i K2 200 meter tillsammans med Erik Blombacka men drömmen om en start i Rio gick i kras.

Förutsättningarna var givna: en vinst i kvalet i Duisburg, Tyskland, och en plats till OS i Rio var säkrad. Men loppet blev inte alls vad de tänkt sig utan Svanqvist och Blombacka kom i mål som sjua, 1,8 sekunder efter vinnande Christian Toro och Saul Cravitto från Spanien.

– Målet var att vinna men vi gjorde inget bra lopp efter en dålig start. Jag har sagt att det här är det sista året för mig och vad som händer framöver får vi se när jag har smält den här insatsen, säger Svanqvist.

Förutsättningarna var givna: en vinst i kvalet i Duisburg, Tyskland, och en plats till OS i Rio var säkrad. Men loppet blev inte alls vad de tänkt sig utan Svanqvist och Blombacka kom i mål som sjua, 1,8 sekunder efter vinnande Christian Toro och Saul Cravitto från Spanien.

– Målet var att vinna men vi gjorde inget bra lopp efter en dålig start. Jag har sagt att det här är det sista året för mig och vad som händer framöver får vi se när jag har smält den här insatsen, säger Svanqvist.