2016-05-12 20:13

2016-05-12 22:36

Wessman klar för Hellton

HANDBOLL: "Ovärderlig för laget"

Under onsdagen förlängde Kristin och Karin Ullén.
Nu har även målvaktsjätten Jessica Wessman bestämt sig för att stanna i Hellton.
– Det känns riktigt bra med den truppen vi har på träningarna just nu, säger 30-åringen.

Järnvägensfostrade Jessica Wessman anslöt till Hellton i somras.

Med en handfull elitseriesäsonger i bagaget, både från tiden i Örebro och i Skånela, växte hon till en gigant i Karlstadsmålet.

– Jessica har en lyckosam säsong bakom sig och var en stark bidragande faktor till att laget lyckades hålla sig kvar i elitserien. Hennes insatser på plan renderade bland annat i en plats i veckans lag i elitserien vid ett tillfälle. Utöver sin kompetens som målvakt är Jessicas rutin och erfarenhet ovärderlig för laget, säger sportgruppens talesman Per Söderberg i ett pressmeddelande.

Ulléns betydelse

Att systrarna Ullén valde att förlänga med Hellton hade betydelse i Wessmans val.

– Jag och Karin har haft en dialog över hur vi ska göra. Vi känner att vi vill satsa, och då är det viktigt att man har bra spelare med sig – att vi drar åt samma håll, säger den 30-årige målvakten.

Var det ett svårt beslut?

– Jag hade kanske inte tackat nej i fall Sävehof ringde. Men nu tyckte jag ändå att Hellton gick så bra som nykomling i elitserien, och att vi nu är hungrigare på mer. Samtidigt kände jag att en säsong i klubben var för lite. Jag trivs väldigt bra i Karlstad, säger Wessman.

Kontraktet är på ett år.

Järnvägensfostrade Jessica Wessman anslöt till Hellton i somras.

Med en handfull elitseriesäsonger i bagaget, både från tiden i Örebro och i Skånela, växte hon till en gigant i Karlstadsmålet.

– Jessica har en lyckosam säsong bakom sig och var en stark bidragande faktor till att laget lyckades hålla sig kvar i elitserien. Hennes insatser på plan renderade bland annat i en plats i veckans lag i elitserien vid ett tillfälle. Utöver sin kompetens som målvakt är Jessicas rutin och erfarenhet ovärderlig för laget, säger sportgruppens talesman Per Söderberg i ett pressmeddelande.

Ulléns betydelse

Att systrarna Ullén valde att förlänga med Hellton hade betydelse i Wessmans val.

– Jag och Karin har haft en dialog över hur vi ska göra. Vi känner att vi vill satsa, och då är det viktigt att man har bra spelare med sig – att vi drar åt samma håll, säger den 30-årige målvakten.

Var det ett svårt beslut?

– Jag hade kanske inte tackat nej i fall Sävehof ringde. Men nu tyckte jag ändå att Hellton gick så bra som nykomling i elitserien, och att vi nu är hungrigare på mer. Samtidigt kände jag att en säsong i klubben var för lite. Jag trivs väldigt bra i Karlstad, säger Wessman.

Kontraktet är på ett år.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.