2016-05-01 09:28

2016-05-01 09:45

Värmlänning klar för NFL-lag

AMERIKANS FOTBOLL

Värmlänningen Sebastian Johansson är en av de två svenska spelare som nu har chansen att spela till sig en plats i fotbollsligan NFL.

Sebastian Johansson, som spelat guard (tacklare) för Marshall på collegenivå har fått ett kontrakt med San Diego Chargers, rapporterar TT.

David Hedelin, Helsingborg, som spelat offensiv tacklare i collegelaget Purdue, har skrivit på för Dallas Cowboys.

Sebastian trodde att han missat att bli uttagen, men besvikelsen blev i stället till glädje.

– Det hann gå kanske tre minuter och jag hann ställa mig upp för att gå ut i bilen och hämta en snus – då ringde telefonen. Det blev inte helt som jag hade tänkt mig, men det blev helt perfekt ändå. Nu har man blivit proffs helt plötsligt, säger Sebastian Johansson till TV4.

Draften arrangerades natten till söndag (svensk tid) och ingen av svenskarna valdes bland de drygt 200 första spelarna, utan fick skriva på för klubbarna på prov som "fria agenter". Härnäst väntar en hård kamp om att komma med i den slutgiltiga truppen.

Det hör inte till vanligheterna att svenskar spelar i NFL och den senaste blågula spelaren var Ola Kimrin som spelade en handfull matcher för Washington 2004.

Sebastian Johansson, som spelat guard (tacklare) för Marshall på collegenivå har fått ett kontrakt med San Diego Chargers, rapporterar TT.

David Hedelin, Helsingborg, som spelat offensiv tacklare i collegelaget Purdue, har skrivit på för Dallas Cowboys.

Sebastian trodde att han missat att bli uttagen, men besvikelsen blev i stället till glädje.

– Det hann gå kanske tre minuter och jag hann ställa mig upp för att gå ut i bilen och hämta en snus – då ringde telefonen. Det blev inte helt som jag hade tänkt mig, men det blev helt perfekt ändå. Nu har man blivit proffs helt plötsligt, säger Sebastian Johansson till TV4.

Draften arrangerades natten till söndag (svensk tid) och ingen av svenskarna valdes bland de drygt 200 första spelarna, utan fick skriva på för klubbarna på prov som "fria agenter". Härnäst väntar en hård kamp om att komma med i den slutgiltiga truppen.

Det hör inte till vanligheterna att svenskar spelar i NFL och den senaste blågula spelaren var Ola Kimrin som spelade en handfull matcher för Washington 2004.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.