2016-05-01 19:29

2016-05-01 19:29

Crusaderskross i premiären

AMERIKANSK FOTBOLL: Crusaders–Marvels 40–16

Carlstad Crusaders damer som förra säsongen inte fick spela slutspel på grund av för lite spelare i truppen har denna säsong fullständig trupp. Touchdown-drottningen Anna Hedström visade de nya lagmedlemmarna hur man vinner matcher.

Första seriematchen kunde knappt ha börjat på ett bättre sätt för hemmalaget. Med herrarnas bittra förlust i Champions League revanscherade damerna klubbnamnet på söndagen.

Gästande Göteborg Marvels inledde med att anfalla men kunde med ett misslyckat fjärde försök inte ta sig in i endzone. I stället fick Crusaders turen att anfalla och nummer nio Anna Hedström sprang hem en touchdown direkt med en 60-meters löpning.

Poängskörd

Efter den första touchdownen tog poängsamlandet rejäl fart. Gästerna hade svårt att stoppa den snabbe Hedström som radade upp soloräder från lång distans. Ställningen efter halvtid var 26–8.

I andra halvlek kom Göteborg Marvels ut med en kämpaglöd som var härlig att betrakta. Bortalaget som låg under stort fick sin sköna moral till trots se Crusaders Hedström fortsätta springa förbi deras försvar och göra touchdowns.

”Nervöst innan”

Poängdrottningen var dock inte helt säker på vinst innan premiären.

– Det var väldigt nervöst innan matchen. Vi hade många nya spelare men det gick bra, säger Hedström.

Det var aldrig någon tvekan om vilka som skulle vinna matchen i andra halvlek. Karlstadslaget malde ner göteborgskorna på ett övertygande sätt och slutresultatet skrevs till bekväma 40–16.

En match av sex klar

Med sju lag i högsta damserien är det efter söndagens match fem kvar innan slutspelet börjar. Om Crusaders vill ha chans att få vara med och göra upp där måste de placera sig i topp fyra i seriespelet.

– Vi är nöjda med dagens match men det finns en del att slipa på. Vi missade många tacklingar så att Marvels fick fri gata att springa, dessutom var passförsvaret för dålig, säger Crusaders tränare Daniel Juhlin.

Nästa serieomgång är på lördag 7/5 borta mot Västerås.

– Vi förlorade mot Västerås förra året men i år borde vi kunna vinna, avslutar Juhlin.

Första seriematchen kunde knappt ha börjat på ett bättre sätt för hemmalaget. Med herrarnas bittra förlust i Champions League revanscherade damerna klubbnamnet på söndagen.

Gästande Göteborg Marvels inledde med att anfalla men kunde med ett misslyckat fjärde försök inte ta sig in i endzone. I stället fick Crusaders turen att anfalla och nummer nio Anna Hedström sprang hem en touchdown direkt med en 60-meters löpning.

Poängskörd

Efter den första touchdownen tog poängsamlandet rejäl fart. Gästerna hade svårt att stoppa den snabbe Hedström som radade upp soloräder från lång distans. Ställningen efter halvtid var 26–8.

I andra halvlek kom Göteborg Marvels ut med en kämpaglöd som var härlig att betrakta. Bortalaget som låg under stort fick sin sköna moral till trots se Crusaders Hedström fortsätta springa förbi deras försvar och göra touchdowns.

”Nervöst innan”

Poängdrottningen var dock inte helt säker på vinst innan premiären.

– Det var väldigt nervöst innan matchen. Vi hade många nya spelare men det gick bra, säger Hedström.

Det var aldrig någon tvekan om vilka som skulle vinna matchen i andra halvlek. Karlstadslaget malde ner göteborgskorna på ett övertygande sätt och slutresultatet skrevs till bekväma 40–16.

En match av sex klar

Med sju lag i högsta damserien är det efter söndagens match fem kvar innan slutspelet börjar. Om Crusaders vill ha chans att få vara med och göra upp där måste de placera sig i topp fyra i seriespelet.

– Vi är nöjda med dagens match men det finns en del att slipa på. Vi missade många tacklingar så att Marvels fick fri gata att springa, dessutom var passförsvaret för dålig, säger Crusaders tränare Daniel Juhlin.

Nästa serieomgång är på lördag 7/5 borta mot Västerås.

– Vi förlorade mot Västerås förra året men i år borde vi kunna vinna, avslutar Juhlin.

  • Julius Thornqvist

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.