2016-04-30 18:40

2016-04-30 18:41

Crusaders nollade i CL-förlusten

AMERIKANSK FOTBOLL: Carlstad Crusaders–Istanbul Koc Rams 0–6

Carlstad Crusaders direktiv var glasklara inför Champions League-mötet med Istanbul Koc Rams – vinna eller försvinna. Men efter en chockartat svag insats av de regerande mästarnas offensiv blev det 0–6-förlust och Crusaders är därmed eliminerade redan efter första matchen.
– Jag är otroligt besviken, säger head coach Tracey Gere.

Crusaders offensiv har under inledningen av säsongen tydligt markerat att de vill bli igenkända med sin aggressiva spelstil genom att mer eller mindre alltid gå för touchdown eller first down på det fjärde försöket. Med många poängfarliga och fysiska spelare i truppen, uppbackat av ett framgångsrikt försvar, har det än så länge gått korsriddarnas väg. Fram till gruppspelsmötet i Champtions League med Istanbul Koc Rams.

Efter en händelselös första halvlek, och 0–0 på resultattavlan, fanns det flera frågetecken att redan ut i pausvilan i Crusaders-lägret.

Trög offensiv

Passningsspelet saknade den spetsen Crusaders har skämt bort svensk amerikansk fotboll med.

Flera djupa bollar riktade till antingen den långa och fysiska Jacob Dahre eller den kvicke och svårlästa André Holgård resulterade i misslyckade passningar. Detta på grund av Istanbuls defensiva backar som sög fast sig likt blodiglar på Crusaders wide recievers. Trots det lyckades quarterbacken Philip Juhlin leverera 12 av 22 passningar för 157 yards i de två inledande kvartarna.

Springspelet med Brett Koepp i fronten, som i den senaste seriematchen stod för sex touchdowns, hade en sämre dag på jobbet under CL-mötet. Däremot är det viktigt att framföra att Istansbuls defensiva spel gång på gång skickligt satte stopp för både Juhlins receivers och Koepp på alla möjliga sätt.

Utöver det hade Crusaders två anfall djupt inne på offensiv planhalva, men istället för att försöka gå för field goal valde man att chansa för touchdowns. Något som resulterade i noll poäng.

Anfallet hade defensiven att tacka för att de fortfarande var med i matchen efter första. Den turkiska running backen Steven Lee Strother sicksackade emellanåt genom Crusadersförsvaret, däremot mynnade det aldrig ut i något mer än first downs.

Något som har varit signifikativt för de regerande Champions League-mästarna är att de presterar på topp under press. Något som var upp till bevis offensivt i andra halvlek.

Fortsatt tungt

Vad som såg ut att bli three-and-out för Istanbulanfallet i andra halvleks första drive blev något helt annat. Crusaders special teams blev lurade på ett trick play när gästerna låtsades punta iväg bollen på sitt fjärdeförsök, när de istället valde att springa och avancerade därmed till Crusaders 15 yardslinje.

Efter tre starka försvarsspel av Carlstad resulterade field goal-försöket i en misslyckad snap och ställningen var fortfarande 0–0.

Men i mitten av tredje kom det hemmalaget och Tingvallaåskådarna fruktade. En screen-passning till en omarkerad Steven Lee Strother resulterade några sekunder senare i dagens första poäng, och 6–0-ledning till Istanbul efter misslyckat extrapoängsförsök.

Crusaders eliminerade

Då var det igen dags för defensiven att visa framfötterna. En misslyckad bakåtpassning av bortlaget, vilket innebär att bollen är levande för båda lagen, gjorde att Crusaders fick påbörja anfallet på gästernas 35 yards-linje. En passning på tolv yards senare tog in hemmalaget i red zone, men väl tog det stopp. Än en gång på fjärde försöket inom field goal-området valde head coach Gere att gå för sex poäng. En misslyckad passning senare, och underläget var fortfarande 0–6.

När Juhlin kastade sin andra, av två, interception i slutet av matchen blev det spiken i kistan för Crusaders. Vilket innebär att de regerande CL-mästarna är därmed eliminerande redan efter första gruppspelsmatchen – medan Istanbul avancerar till final four.

Crusaders offensiv har under inledningen av säsongen tydligt markerat att de vill bli igenkända med sin aggressiva spelstil genom att mer eller mindre alltid gå för touchdown eller first down på det fjärde försöket. Med många poängfarliga och fysiska spelare i truppen, uppbackat av ett framgångsrikt försvar, har det än så länge gått korsriddarnas väg. Fram till gruppspelsmötet i Champtions League med Istanbul Koc Rams.

Efter en händelselös första halvlek, och 0–0 på resultattavlan, fanns det flera frågetecken att redan ut i pausvilan i Crusaders-lägret.

Trög offensiv

Passningsspelet saknade den spetsen Crusaders har skämt bort svensk amerikansk fotboll med.

Flera djupa bollar riktade till antingen den långa och fysiska Jacob Dahre eller den kvicke och svårlästa André Holgård resulterade i misslyckade passningar. Detta på grund av Istanbuls defensiva backar som sög fast sig likt blodiglar på Crusaders wide recievers. Trots det lyckades quarterbacken Philip Juhlin leverera 12 av 22 passningar för 157 yards i de två inledande kvartarna.

Springspelet med Brett Koepp i fronten, som i den senaste seriematchen stod för sex touchdowns, hade en sämre dag på jobbet under CL-mötet. Däremot är det viktigt att framföra att Istansbuls defensiva spel gång på gång skickligt satte stopp för både Juhlins receivers och Koepp på alla möjliga sätt.

Utöver det hade Crusaders två anfall djupt inne på offensiv planhalva, men istället för att försöka gå för field goal valde man att chansa för touchdowns. Något som resulterade i noll poäng.

Anfallet hade defensiven att tacka för att de fortfarande var med i matchen efter första. Den turkiska running backen Steven Lee Strother sicksackade emellanåt genom Crusadersförsvaret, däremot mynnade det aldrig ut i något mer än first downs.

Något som har varit signifikativt för de regerande Champions League-mästarna är att de presterar på topp under press. Något som var upp till bevis offensivt i andra halvlek.

Fortsatt tungt

Vad som såg ut att bli three-and-out för Istanbulanfallet i andra halvleks första drive blev något helt annat. Crusaders special teams blev lurade på ett trick play när gästerna låtsades punta iväg bollen på sitt fjärdeförsök, när de istället valde att springa och avancerade därmed till Crusaders 15 yardslinje.

Efter tre starka försvarsspel av Carlstad resulterade field goal-försöket i en misslyckad snap och ställningen var fortfarande 0–0.

Men i mitten av tredje kom det hemmalaget och Tingvallaåskådarna fruktade. En screen-passning till en omarkerad Steven Lee Strother resulterade några sekunder senare i dagens första poäng, och 6–0-ledning till Istanbul efter misslyckat extrapoängsförsök.

Crusaders eliminerade

Då var det igen dags för defensiven att visa framfötterna. En misslyckad bakåtpassning av bortlaget, vilket innebär att bollen är levande för båda lagen, gjorde att Crusaders fick påbörja anfallet på gästernas 35 yards-linje. En passning på tolv yards senare tog in hemmalaget i red zone, men väl tog det stopp. Än en gång på fjärde försöket inom field goal-området valde head coach Gere att gå för sex poäng. En misslyckad passning senare, och underläget var fortfarande 0–6.

När Juhlin kastade sin andra, av två, interception i slutet av matchen blev det spiken i kistan för Crusaders. Vilket innebär att de regerande CL-mästarna är därmed eliminerande redan efter första gruppspelsmatchen – medan Istanbul avancerar till final four.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.