2016-04-29 09:57

2016-04-29 14:03

Ny FBK-tränare presenteras?

ISHOCKEY

Färjestad har kallat till en presskonferens klockan 15.00 i dag, fredag.
Kan det månne vara den nya tränarlösningen som presenteras? Alternativet är ett eller flera nyförvärv på spelarsidan.

Hur som helst har FBK aldrig stått utan huvudtränare i ett så sent skede av året.

Enligt pressmeddelandet ska det handla om nuvarande status i FBK och den sportsliga organisationen.

Av de riktigt etablerade svenska tränarna är bara två lediga. Hans Särkijärvi, som fick lämna Djurgården trots gällande kontrakt, och Jonas Rönnqvist. Den sistnämnde har inte varit tränare sedan sista säsongen i Luleå 2013-2014. Han gör inte come back i Luleå nu. ”Skuggan” Nilsson har presenterats som ny huvudcoach där.

Rönnqvist sa dock till NWT för en tid sedan:

– Om jag gör come back som tränare är det bara Luleå som gäller.

Inte Staffan Lundh

Ett alternativ som figurerat är att FBK:s sportchef Leif Carlsson måste gå ner i båset igen om klubben inte lyckas hitta en tränarlösning utifrån.

Juniortränaren Staffan Lundh borde ha varit ett alternativ, men han blir inte ny A-lagstränare. Det klargjorde han för NWT så sent som i torsdags.

– Nej, jag har inte fått någon förfrågan.

Leksands sparkade tränaren Sjur Robert Nilsen är också ledig.

Enligt Aftonbladet kan det vara just Carlsson och Nilsen som ska ta över FBK tillsammans.

Ett löst rykte som figurerat när det gäller jobbet som assisterande coach är förre storspelaren och NHL-proffset Magnus Arvedson, som meddelade att han slutar i Forshaga så sent som i går. Detta dementeras dock av ”Arved”:

– Nej. Jag ska inte in i FBK:s A-lag.

Gamle storbacken Roger Johansson fanns bland kandidaterna till tjänsten som assisterande inför förra säsongen. Det bekräftar han själv nu. Men ”Ragge” säger till NWT att han inte fått någon förfrågan den här gången. Han driver bolaget JRM Skate Skills tillsammans med två kompanjoner. De jobbar med skillsövningar för hockeyspelare.

 

Hur som helst har FBK aldrig stått utan huvudtränare i ett så sent skede av året.

Enligt pressmeddelandet ska det handla om nuvarande status i FBK och den sportsliga organisationen.

Av de riktigt etablerade svenska tränarna är bara två lediga. Hans Särkijärvi, som fick lämna Djurgården trots gällande kontrakt, och Jonas Rönnqvist. Den sistnämnde har inte varit tränare sedan sista säsongen i Luleå 2013-2014. Han gör inte come back i Luleå nu. ”Skuggan” Nilsson har presenterats som ny huvudcoach där.

Rönnqvist sa dock till NWT för en tid sedan:

– Om jag gör come back som tränare är det bara Luleå som gäller.

Inte Staffan Lundh

Ett alternativ som figurerat är att FBK:s sportchef Leif Carlsson måste gå ner i båset igen om klubben inte lyckas hitta en tränarlösning utifrån.

Juniortränaren Staffan Lundh borde ha varit ett alternativ, men han blir inte ny A-lagstränare. Det klargjorde han för NWT så sent som i torsdags.

– Nej, jag har inte fått någon förfrågan.

Leksands sparkade tränaren Sjur Robert Nilsen är också ledig.

Enligt Aftonbladet kan det vara just Carlsson och Nilsen som ska ta över FBK tillsammans.

Ett löst rykte som figurerat när det gäller jobbet som assisterande coach är förre storspelaren och NHL-proffset Magnus Arvedson, som meddelade att han slutar i Forshaga så sent som i går. Detta dementeras dock av ”Arved”:

– Nej. Jag ska inte in i FBK:s A-lag.

Gamle storbacken Roger Johansson fanns bland kandidaterna till tjänsten som assisterande inför förra säsongen. Det bekräftar han själv nu. Men ”Ragge” säger till NWT att han inte fått någon förfrågan den här gången. Han driver bolaget JRM Skate Skills tillsammans med två kompanjoner. De jobbar med skillsövningar för hockeyspelare.

 

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.