2016-04-24 22:38

2016-04-24 22:38

Samspel och synkronisering

GYMNASTIK: "En rolig helg för gymnastiken"

Individualitet i grupp. Laggymnastik är en balans mellan att prestera som individ, i ett gruppmoment. Mellansvenska mästerskapen som avgjordes under helgen var en uppvisning i just detta, och publiken trivdes i Hammarö arena.

Det bjöds på två dagar av publikfest. Över 700 tävlande visade upp sig i Hammarö Arena och lagen som tävlade kom från regionerna runt Vänern och Vättern, från väst till öst. Stämningen i arenan var på topp medan lagen avlöste varandra på tävlingsmattan.

Mellansvenska består av sex tävlingsklasser, uppdelade på ålder samt svårighetsnivå, som tävlar i tre olika grenar: fristående, trampett och tumbling. Varje gren ger separata poäng baserat på tre olika bedömningskriterier och avgörs var för sig.

Under lördagen gjorde de lite yngre talangerna upp och under söndagen var det de lite äldre som intog ”scenen”.

”T” som i team

När åldern går upp gör så även svårighetsgraden på de olika momenten, och det märks på publiken att den känner av det. Pressen ökar och förmågan att kunna prestera både individuellt och som team bidrar till en häftig anspänning. Något som uppskattas lite extra av publiken, precis som de tävlande. Lagkamraterna är en stor del av stämningen då de hela tiden hejar på varandra, precis som sina klubbkamrater då de flesta klubbar ställer upp med flera lag.

Stämningen på topp

Marthina Schiller, tävlingsledare för årets Mellansvenska, kände av att stämningen, precis som svårighetsgraden, ökade i de högre åldersklasserna.

– Under söndagen var det en riktigt häftig stämning och det märktes att det var något speciellt. Alla levde med och det gjorde det extra roligt. Något jag också tror att de tävlande kände av.

Värmländska framgångar

Från Värmland tävlade fyra olika föreningar: arrangerande Hammarö GF, Kristinehamns GS, Bofors GF samt GF Karlstadsgymnasterna.

När hemmapubliken bjöds på värmländska framgångar var det tydligt att ljudvolymen ökade ytterligare, och jublet var konstant när det var just värmländskt på prispallen. Något som skedde vid ett flertal tillfällen under helgen.

I C2-klassen kammade Kristinehamn hem ett guld i tumbling, och ett silver vardera i fristående och trampett. Hammarö knep ett silver och ett brons i trampett i klass B2, samt ett brons i fristående i äldsta åldersklassen, D.

Lyckad helg

Framåt 18-tiden på söndagskvällen avslutade Hammarö tävlingarna när de bjöd på det sista numret i fristående. Ett nummer som, precis som redan nämnts, renderade i en mycket uppskattad bronsmedalj. När arenan tömdes på folk under söndagskvällen var det en nöjd tävlingsledare som summerade helgen.

– Det har flutit på bra. Det har varit en rolig helg för gymnastiken och publiken har trivts. Mycket gymnaster, mycket publik och bra stämning. Går inte att klaga på någonting.

Det bjöds på två dagar av publikfest. Över 700 tävlande visade upp sig i Hammarö Arena och lagen som tävlade kom från regionerna runt Vänern och Vättern, från väst till öst. Stämningen i arenan var på topp medan lagen avlöste varandra på tävlingsmattan.

Mellansvenska består av sex tävlingsklasser, uppdelade på ålder samt svårighetsnivå, som tävlar i tre olika grenar: fristående, trampett och tumbling. Varje gren ger separata poäng baserat på tre olika bedömningskriterier och avgörs var för sig.

Under lördagen gjorde de lite yngre talangerna upp och under söndagen var det de lite äldre som intog ”scenen”.

”T” som i team

När åldern går upp gör så även svårighetsgraden på de olika momenten, och det märks på publiken att den känner av det. Pressen ökar och förmågan att kunna prestera både individuellt och som team bidrar till en häftig anspänning. Något som uppskattas lite extra av publiken, precis som de tävlande. Lagkamraterna är en stor del av stämningen då de hela tiden hejar på varandra, precis som sina klubbkamrater då de flesta klubbar ställer upp med flera lag.

Stämningen på topp

Marthina Schiller, tävlingsledare för årets Mellansvenska, kände av att stämningen, precis som svårighetsgraden, ökade i de högre åldersklasserna.

– Under söndagen var det en riktigt häftig stämning och det märktes att det var något speciellt. Alla levde med och det gjorde det extra roligt. Något jag också tror att de tävlande kände av.

Värmländska framgångar

Från Värmland tävlade fyra olika föreningar: arrangerande Hammarö GF, Kristinehamns GS, Bofors GF samt GF Karlstadsgymnasterna.

När hemmapubliken bjöds på värmländska framgångar var det tydligt att ljudvolymen ökade ytterligare, och jublet var konstant när det var just värmländskt på prispallen. Något som skedde vid ett flertal tillfällen under helgen.

I C2-klassen kammade Kristinehamn hem ett guld i tumbling, och ett silver vardera i fristående och trampett. Hammarö knep ett silver och ett brons i trampett i klass B2, samt ett brons i fristående i äldsta åldersklassen, D.

Lyckad helg

Framåt 18-tiden på söndagskvällen avslutade Hammarö tävlingarna när de bjöd på det sista numret i fristående. Ett nummer som, precis som redan nämnts, renderade i en mycket uppskattad bronsmedalj. När arenan tömdes på folk under söndagskvällen var det en nöjd tävlingsledare som summerade helgen.

– Det har flutit på bra. Det har varit en rolig helg för gymnastiken och publiken har trivts. Mycket gymnaster, mycket publik och bra stämning. Går inte att klaga på någonting.