2016-04-24 19:01

2016-04-24 19:02

Colling första blågula poäng

INNEBANDY: Lyckad landslagsturnering för Karlstadsspelaren

Karlstad IBF:s forward Adam Colling följde upp den fina insatsen i landslagsdebuten mot Tjeckien med att svara för sitt första poäng i A-landslaget när Sverige besegrade hemmanationen Schweiz i Euro Floorball Tour med 4–3. Han fick även spela mot Finland, men där föll Sverige med 3–4.

– Jag såg att backen blev ensam där och lyckades stressa fram ett misstag, vann bollen och hittade in till Simon Cederström som lyckades få in den, berättar Adam Colling om sitt första poäng.

Adam Colling tog verkligen för sig när han debuterade i A-landslaget, KIBF-spelaren fick spela alla matcherna i Schweiziska Lausanne och fick med sig en poäng när han imponerade. Själv var han nöjd med insatsen.

– Förhoppningsvis är de nöjda med vad jag presterade, själv känner jag att det gick bra. Det var kul att få känna på och se hur allting fungerar spelmässigt och runt omkring, jag hoppas få flera chanser framöver, säger Adam Colling.

I matchen mot Schweiz där poängen kom spelade han i samma kedja som Victor Andersson och Albin Sjögren. Mot Finland hette kedjekamraterna Albin Sjögren och Rickard Eriksson.

– Jag tycker att vi gjorde en helt ok match mot Finland, det blev en hel del försvarsspel för vår formation, men jag tycker att vi löste det bra och kunde skapa några halvlägen, säger Adam Colling och fortsätter:

Tappade ledning

–Vi började väldigt bra och gjorde en bra första period, sen släppte vi initiativet i den andra perioden och Finland kunde ta sig in i matchen och man vände i den tredje perioden.

Finland vann med 3–4 och tog därmed hem turneringen. Sverige blev tvåa. Närmast väntar resa hem och några dagars vila innan Adam Colling kommer igång med försäsongsträningen.

– Sen är det på igen och köra lite gym och löpning så man kommer förberedd till försäsongen med laget.

– Jag såg att backen blev ensam där och lyckades stressa fram ett misstag, vann bollen och hittade in till Simon Cederström som lyckades få in den, berättar Adam Colling om sitt första poäng.

Adam Colling tog verkligen för sig när han debuterade i A-landslaget, KIBF-spelaren fick spela alla matcherna i Schweiziska Lausanne och fick med sig en poäng när han imponerade. Själv var han nöjd med insatsen.

– Förhoppningsvis är de nöjda med vad jag presterade, själv känner jag att det gick bra. Det var kul att få känna på och se hur allting fungerar spelmässigt och runt omkring, jag hoppas få flera chanser framöver, säger Adam Colling.

I matchen mot Schweiz där poängen kom spelade han i samma kedja som Victor Andersson och Albin Sjögren. Mot Finland hette kedjekamraterna Albin Sjögren och Rickard Eriksson.

– Jag tycker att vi gjorde en helt ok match mot Finland, det blev en hel del försvarsspel för vår formation, men jag tycker att vi löste det bra och kunde skapa några halvlägen, säger Adam Colling och fortsätter:

Tappade ledning

–Vi började väldigt bra och gjorde en bra första period, sen släppte vi initiativet i den andra perioden och Finland kunde ta sig in i matchen och man vände i den tredje perioden.

Finland vann med 3–4 och tog därmed hem turneringen. Sverige blev tvåa. Närmast väntar resa hem och några dagars vila innan Adam Colling kommer igång med försäsongsträningen.

– Sen är det på igen och köra lite gym och löpning så man kommer förberedd till försäsongen med laget.

  • Anders Andersson

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.