2016-04-18 14:10

2016-04-18 14:10

Värmländskor i landslaget

SKIDSKYTTE: Fyra med i truppen inför nästa säsong

Fyra värmländskor finns med i landslagstruppen i skidskytte inför nästa säsong.
Men siktet är inställt på VM i Östersund 2019.

Mona Brorsson, Finnskoga, är nöjd med utvecklingen under det senaste året. Hon var bland annat sexa i VM-sprinten, femte bäst på skjutvallen i hela världscupen och SM-drottning med två individuella guld gångna säsongen.

– Jag har verkligen hittat rätt och tror på det här upplägget till 100 procent. Det ska bli spännande att se vad ytterligare ett par år till med den här träningen kommer att ge för resultat. Dessutom tycker jag att vi är ett superhärligt gäng i landslaget, som har jätteroligt tillsammans, vilket ger en styrka i laget, säger Brorsson i ett pressmeddelande.

Vad är speciellt med upplägget?

– Vi tränar mycket tillsammans, inte bara på lägren utan året runt i Östersund. Eftersom vi är många som följer samma träningsplan så kan vi göra både lätta och tuffa pass tillsammans. Det känns som att hela gruppen på så vis tagit ett stort kliv framåt. Den här dagliga sparringen skapar trygghet på skjutvallen eftersom man är van med press.

Enligt huvudtränaren Wolfgang Pichler är Sveriges mål att ta medalj på varje mästerskap på väg mot stora målet – hemma-VM 2019.

Kommande vinter är det VM i Hochfilzen, Österrike den 8–19 februari.

Pichler fortsätter att satsa ungt i landslaget, men till skillnad mot i fjol är det få överraskningar. Emma Nilsson, Bore, är dock tillbaka i A-truppen och Chardine Sloof, Bore, som tidigare tävlade för Nederländerna, får chansen i utvecklingslaget.

Mona Brorsson, Finnskoga, är nöjd med utvecklingen under det senaste året. Hon var bland annat sexa i VM-sprinten, femte bäst på skjutvallen i hela världscupen och SM-drottning med två individuella guld gångna säsongen.

– Jag har verkligen hittat rätt och tror på det här upplägget till 100 procent. Det ska bli spännande att se vad ytterligare ett par år till med den här träningen kommer att ge för resultat. Dessutom tycker jag att vi är ett superhärligt gäng i landslaget, som har jätteroligt tillsammans, vilket ger en styrka i laget, säger Brorsson i ett pressmeddelande.

Vad är speciellt med upplägget?

– Vi tränar mycket tillsammans, inte bara på lägren utan året runt i Östersund. Eftersom vi är många som följer samma träningsplan så kan vi göra både lätta och tuffa pass tillsammans. Det känns som att hela gruppen på så vis tagit ett stort kliv framåt. Den här dagliga sparringen skapar trygghet på skjutvallen eftersom man är van med press.

Enligt huvudtränaren Wolfgang Pichler är Sveriges mål att ta medalj på varje mästerskap på väg mot stora målet – hemma-VM 2019.

Kommande vinter är det VM i Hochfilzen, Österrike den 8–19 februari.

Pichler fortsätter att satsa ungt i landslaget, men till skillnad mot i fjol är det få överraskningar. Emma Nilsson, Bore, är dock tillbaka i A-truppen och Chardine Sloof, Bore, som tidigare tävlade för Nederländerna, får chansen i utvecklingslaget.

Landslaget

A-lag; Linn Persson, Bore, Emma Nilsson, do, Mona Brorsson, Finnskoga, Hanna Öberg, Piteå, Anna Magnusson, do, Sofia Myhr, Hede, Jesper Nelin, Östersund, Tiio Söderhielm, do, Torstein Stenersen, Ramundberget, Fredrik Lindström, Anundsjö, Sebastian Samuelsson, I 21.

Utvecklingslag: Olga Alifiravets, Östersund, Sara Nordstrand, do, Chardine Sloof, Bore, Johanna Skottheim, Lima, Viktor Olsson, Östersund, Simon Hallström, Lima, Peppe Femling, Tullus, Martin Ponsiluoma, do.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.