2016-04-17 22:18

2016-04-17 22:18

Värmlandsbördiga Nilhamn VM-debuterade

CURLING: "Vi sjabblade bort det"

VM i mixed dubbel är i full gång i Löfbergs Arena. För de svenska färgerna kämpar Per och Camilla Noreen från Gävle. Duon är dock inte det enda blå-gula hoppet då Sunnebördiga Bonnie Nilhamn under söndagen gick in i turneringen – tävlandes för Nederländerna.

Bonnie Nilhamn, med rötter i Värmland, bildar tillsammans med Thomas Kooi Nederländernas lag i VM i mixed dubbel. I öppningsmatchen ställdes duon mot Vitrysslands Polina Petrova och Pavel Petrov, och förlorade med 4-6.

Matchen var jämn och i inledningen plockade lagen poäng om vartannat. I omgång fem hade Vitryssland sista sten men Nederländerna stal en poäng och gick för första gången upp i ledning.

Motståndarna svarade med att kvittera i omgång sex och efter slarv från Nilhamn/Kooi i omgången efter kopplade vitryssarna greppet om tillställningen. Holländarna mäktade inte med att resa sig och nederlaget var ett faktum.

– Det var jämnt och nära att vi tog det. Tyvärr sjabblade vi bort det, säger Nilhamn.

Familj på läktaren

Den Värmlandsbördiga 41-åringen menar att nerverna gav sig till känna innan VM-debuten.

– Det var lite nervöst. Det var ju den första matchen, och så satt min mor, bror och syster och tittade på. Men det var väldigt roligt att spela i Sverige.

Blandad kompott för Sverige

Sveriges Per och Camilla Noreen har öppnat turneringen svagt. Österrike var under lördagen det bättre laget och segrade med 8-6. Under söndagskvällen spelade Sverige sin andra match där Finland stod för motståndet. Grannen i öst dominerade matchen och vann med betryggande 8-2.

Parallellt med mixed dubbel spelas senior-VM. Sveriges herrar har under helgen vunnit två matcher och förlorat en. Frankrike kördes över med 15-1 och Slovakien besegrades med 8-1. Förlusten kom mot Kanada där siffrorna skrevs till 3-6.

Även damseniorerna förlorade mot Kanada (6-7) men revanscherade sig mot Japan och segrade där med 13-4.

Bonnie Nilhamn, med rötter i Värmland, bildar tillsammans med Thomas Kooi Nederländernas lag i VM i mixed dubbel. I öppningsmatchen ställdes duon mot Vitrysslands Polina Petrova och Pavel Petrov, och förlorade med 4-6.

Matchen var jämn och i inledningen plockade lagen poäng om vartannat. I omgång fem hade Vitryssland sista sten men Nederländerna stal en poäng och gick för första gången upp i ledning.

Motståndarna svarade med att kvittera i omgång sex och efter slarv från Nilhamn/Kooi i omgången efter kopplade vitryssarna greppet om tillställningen. Holländarna mäktade inte med att resa sig och nederlaget var ett faktum.

– Det var jämnt och nära att vi tog det. Tyvärr sjabblade vi bort det, säger Nilhamn.

Familj på läktaren

Den Värmlandsbördiga 41-åringen menar att nerverna gav sig till känna innan VM-debuten.

– Det var lite nervöst. Det var ju den första matchen, och så satt min mor, bror och syster och tittade på. Men det var väldigt roligt att spela i Sverige.

Blandad kompott för Sverige

Sveriges Per och Camilla Noreen har öppnat turneringen svagt. Österrike var under lördagen det bättre laget och segrade med 8-6. Under söndagskvällen spelade Sverige sin andra match där Finland stod för motståndet. Grannen i öst dominerade matchen och vann med betryggande 8-2.

Parallellt med mixed dubbel spelas senior-VM. Sveriges herrar har under helgen vunnit två matcher och förlorat en. Frankrike kördes över med 15-1 och Slovakien besegrades med 8-1. Förlusten kom mot Kanada där siffrorna skrevs till 3-6.

Även damseniorerna förlorade mot Kanada (6-7) men revanscherade sig mot Japan och segrade där med 13-4.

  • Johannes Ollson