2016-04-06 22:43

2016-04-06 22:43

Stark dag för Lag Edin

CURLING: Slutspelsplats hägrar efter dubbelseger

Det har börjat tungt för Lag Edin i VM i Kanada. Spelet har hackat betänkligt och resultaten har gått upp och ner. Men under onsdagen tryckte man till topplacerade Kanada efter skiljeomgång.

Efter de tidigare matcherna var det inte mycket som talade för att Lag Edin skulle kunna rå på då hittills obesegrade favoriterna Kanada. Men efter att tidigare inte fått spelet att stämma riktigt spelade svenskarna stabilt och med ett annat självförtroende än föregående matcher. Efter en mycket tät batalj krävdes det till slut skiljeomgång för att kunna få fram en segrare, och väl där lyckades Lag Edin dra det längsta strået.

– Vi behövde en vinst här. Med tre raka förluster i ryggen är självförtroendet inte på topp så det var skönt att fixa den här. Isen har varit väldigt svårspelad, säger Niklas Edin till mästerskapets officiella hemsida.

Under kvällen slogs även Korea tillbaka med siffrorna 7–4.

Efter dagens dubbelseger klättrade svenskarna upp till andraplats i VM-tabellen. Den platsen delas dock av hela fem nationer så det kommer ändå bli en hård kamp om att ta en av de åtråvärda slutspelsplatserna.

Efter de tidigare matcherna var det inte mycket som talade för att Lag Edin skulle kunna rå på då hittills obesegrade favoriterna Kanada. Men efter att tidigare inte fått spelet att stämma riktigt spelade svenskarna stabilt och med ett annat självförtroende än föregående matcher. Efter en mycket tät batalj krävdes det till slut skiljeomgång för att kunna få fram en segrare, och väl där lyckades Lag Edin dra det längsta strået.

– Vi behövde en vinst här. Med tre raka förluster i ryggen är självförtroendet inte på topp så det var skönt att fixa den här. Isen har varit väldigt svårspelad, säger Niklas Edin till mästerskapets officiella hemsida.

Under kvällen slogs även Korea tillbaka med siffrorna 7–4.

Efter dagens dubbelseger klättrade svenskarna upp till andraplats i VM-tabellen. Den platsen delas dock av hela fem nationer så det kommer ändå bli en hård kamp om att ta en av de åtråvärda slutspelsplatserna.