2016-04-05 13:19

2016-04-05 13:19

Här finns något bra på gång

KRÖNIKA

Paul Olausson och hans spelare i Karlstad BK har bestämt sig. De s-k-a vinna serien. Något annat finns inte.

För att vinna något måste man våga. Och det är just vad KBK gör.

De blåvita sticker ut sina hakor och utmanar resten av serien. Karlstad BK är laget alla i serien kommer att vilja slå. Än se´n då.

Jag tokgillar denna kaxighet.

Hur säsongen än slutar så är min känsla den här: Karlstad BK har något bra och spännande på gång. Paul Olausson är helrätt som tränare. Han har klivit in i klubben med många nya idéer, små som stora, och har ett driv i sitt jobb som smittat av sig på hela gruppen. Ja, hela föreningen. Även om det självklara målet är serievinst i år så finns det också en långsiktighet i det arbete som görs inom föreningen.

Olausson har i stort sett hela truppen kvar sedan förra säsongen. Det är bara några få förändringar. Bara en sådan sak. Paul och laget kan starta om från där de slutade i fjol.

Kontinuitet och trivsel är två viktiga faktorer i ett lagbygge. Det där finns i dagens Karlstad BK.

Inga uteskor accepteras i omklädningsutrymmet på Våxnäs. Paul Olausson kräver ordning och reda. Jag bröt mot den regeln när jag gjorde ett besök i KBK-borgen, det ska erkännas. Jag borde förstås ha blivit utkastad. Spelare efter spelare klev in genom dörren och alla handhälsade på sina ledare (också det en nyordning) innan de vant tog av sina uteskor och hittade till sina platser.

Kan kännas som små saker, men allt tillsammans skapar en sammanhållning, en vikänsla.

Som sagt, det här kan bli ett festligt blåvitt år.

 

 

För att vinna något måste man våga. Och det är just vad KBK gör.

De blåvita sticker ut sina hakor och utmanar resten av serien. Karlstad BK är laget alla i serien kommer att vilja slå. Än se´n då.

Jag tokgillar denna kaxighet.

Hur säsongen än slutar så är min känsla den här: Karlstad BK har något bra och spännande på gång. Paul Olausson är helrätt som tränare. Han har klivit in i klubben med många nya idéer, små som stora, och har ett driv i sitt jobb som smittat av sig på hela gruppen. Ja, hela föreningen. Även om det självklara målet är serievinst i år så finns det också en långsiktighet i det arbete som görs inom föreningen.

Olausson har i stort sett hela truppen kvar sedan förra säsongen. Det är bara några få förändringar. Bara en sådan sak. Paul och laget kan starta om från där de slutade i fjol.

Kontinuitet och trivsel är två viktiga faktorer i ett lagbygge. Det där finns i dagens Karlstad BK.

Inga uteskor accepteras i omklädningsutrymmet på Våxnäs. Paul Olausson kräver ordning och reda. Jag bröt mot den regeln när jag gjorde ett besök i KBK-borgen, det ska erkännas. Jag borde förstås ha blivit utkastad. Spelare efter spelare klev in genom dörren och alla handhälsade på sina ledare (också det en nyordning) innan de vant tog av sina uteskor och hittade till sina platser.

Kan kännas som små saker, men allt tillsammans skapar en sammanhållning, en vikänsla.

Som sagt, det här kan bli ett festligt blåvitt år.

 

 

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.