2016-04-05 17:32

2016-04-05 19:02

Cissi tar plats i Sveriges bästa lag

CURLING: Siktar mot OS

Cissi Östlund har varit tveksam till fortsatt elitsatsning
Nu lämnar Maria Prytz lämnar framgångsrika lag Sigfridsson. Ersättaren heter – Cissi Östlund.
– Jag blev jättetaggad, insåg att jag inte var redo att lägga av.

Efter tre års satsning nådde Team Ahlmarks vägs ände.

Karlstadslaget tog för halvannan vecka sedan beslutet att lägga de gemensamma borstarna på hyllan.

Men skippern Cissi Östlund har sedan dess varit i valet och kvalet. Fortsätta – eller skippa curlingen..?

– Det har inte funnits någon direkt plan, men känslan har varit att jag inte är färdig med curlingen på elitnivå, säger Cissi.

”Kul och smickrande”

Och så kom samtalet från Margareta Sigfridsson, kapten i Sveriges bästa lag.

– Det känns väldigt kul och smickrande att de vill ha mig som ersättare till Maria Prytz. Jag blev jättetaggad direkt, men behövde ändå några dagars betänketid för att känna efter om jag var beredd att göra en ny satsning, att gå in i helhjärtat i det, säger Cissi Östlund.

Och fortsätter leende:

– Nu, i efterhand, inser jag att jag hade ångrat mig bittert om jag tackat nej till erbjudandet.

Bor kvar i Karlstad

Med tre spelare baserade i Sundsvall och en i Karlstad ser det för en utomstående betraktare ut som om vissa logistiska problem bör lösas. Men Cissi Östlund tror inte att det kommer att bli några problem.

– Jag kommer att bo kvar i Karlstad sköta min träning härifrån. Men vi har bestämt att vi kontinuerligt ska träffas i Stockholm. Vi väntar också på positivt besked från SOK och får vi det så blir förutsättningarna riktigt bra. I så fall kan vi träna oftare tillsammans och exempelvis gå ner från heltidsarbete till halvtid, säger Östlund.

När ska ni samla det nya laget för första gången?

– Under sista helgen i maj på ett landslagsläger.

Förbundskapten Peja Lindholm tror på nya lag Sigfridsson.

– Det är självklart ett stort avbräck att Maria slutar och det innebär att båda våra mästerskapslag från den här säsongen försvinner. Men vi får samtidigt en ny spännande lagkonstellation som fortsätter satsningen mot OS 2018”.

 

Efter tre års satsning nådde Team Ahlmarks vägs ände.

Karlstadslaget tog för halvannan vecka sedan beslutet att lägga de gemensamma borstarna på hyllan.

Men skippern Cissi Östlund har sedan dess varit i valet och kvalet. Fortsätta – eller skippa curlingen..?

– Det har inte funnits någon direkt plan, men känslan har varit att jag inte är färdig med curlingen på elitnivå, säger Cissi.

”Kul och smickrande”

Och så kom samtalet från Margareta Sigfridsson, kapten i Sveriges bästa lag.

– Det känns väldigt kul och smickrande att de vill ha mig som ersättare till Maria Prytz. Jag blev jättetaggad direkt, men behövde ändå några dagars betänketid för att känna efter om jag var beredd att göra en ny satsning, att gå in i helhjärtat i det, säger Cissi Östlund.

Och fortsätter leende:

– Nu, i efterhand, inser jag att jag hade ångrat mig bittert om jag tackat nej till erbjudandet.

Bor kvar i Karlstad

Med tre spelare baserade i Sundsvall och en i Karlstad ser det för en utomstående betraktare ut som om vissa logistiska problem bör lösas. Men Cissi Östlund tror inte att det kommer att bli några problem.

– Jag kommer att bo kvar i Karlstad sköta min träning härifrån. Men vi har bestämt att vi kontinuerligt ska träffas i Stockholm. Vi väntar också på positivt besked från SOK och får vi det så blir förutsättningarna riktigt bra. I så fall kan vi träna oftare tillsammans och exempelvis gå ner från heltidsarbete till halvtid, säger Östlund.

När ska ni samla det nya laget för första gången?

– Under sista helgen i maj på ett landslagsläger.

Förbundskapten Peja Lindholm tror på nya lag Sigfridsson.

– Det är självklart ett stort avbräck att Maria slutar och det innebär att båda våra mästerskapslag från den här säsongen försvinner. Men vi får samtidigt en ny spännande lagkonstellation som fortsätter satsningen mot OS 2018”.