2016-04-04 21:35

2016-04-04 21:35

Lag Edins segersvit sprack

CURLING

Regerande världsmästarna lag Niklas Edin från Karlstad var obesegrat i curling-VM i Schweiz inför kvällsmatchen mot USA. Där blev det dock stopp med 3-9.

Lag Edin gav upp efter den sjätte omgången efter att motståndarna hade tagit tre poäng i andra omgången och fyra i den fjärde.

Tidigare under måndagen besegrade lag Edin Ryssland efter skiljeomgång med 4-3.

– Det var en väldigt speciell match. Vi visste att de skulle spela defensivt och vi fick inte så många lägen Vi gjorde en bra omgång i skilje och det var en väldigt skön seger. Det var svårspelat och vi kunde ha hanterat det bättre, sade Edin till Svenska curlingförbundet om segern mot Ryssland. Han berättade även att isen i Basel är trög och oberäknelig.

Nu är endast Kanada obesegrat i VM-turneringen.

Sverige är regerande världsmästare.

Lag Edin gav upp efter den sjätte omgången efter att motståndarna hade tagit tre poäng i andra omgången och fyra i den fjärde.

Tidigare under måndagen besegrade lag Edin Ryssland efter skiljeomgång med 4-3.

– Det var en väldigt speciell match. Vi visste att de skulle spela defensivt och vi fick inte så många lägen Vi gjorde en bra omgång i skilje och det var en väldigt skön seger. Det var svårspelat och vi kunde ha hanterat det bättre, sade Edin till Svenska curlingförbundet om segern mot Ryssland. Han berättade även att isen i Basel är trög och oberäknelig.

Nu är endast Kanada obesegrat i VM-turneringen.

Sverige är regerande världsmästare.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.