2016-04-03 12:00

2016-04-03 12:00

Infektion förstörde för Jonas Blixt

Jonas Blixt fick en lysande start i Shell Houston Open på PGA-touren och låg tia efter första dagen efter en 67-runda.

Sen kom raset. Nu får vi förklaringen.

— Jonas har dragits med en infektion en längre tid. Nu bröt den ut igen och han fick stora problem på banan, berättar Jonas pappa Hans-Ove

Värmlänningen gick runt på 75 slag på fredagen men klarade cutten. På lördag förvärrades problemen med infektionen och Jonas score blev inte bättre än 83. Han har nio över par inför söndagens avslutande runda. Jim Herman från USA leder på elva under par. Henrik Stenson har segerkänning från sin tredje plats på tio under. Jonas Blixt hade behövt vinna Shell Houston Open för att få spela kommande stortävlingen Masters på Augusta, där han blev sensationell tvåa för två år sedan. Nu ägnar han istället de närmaste veckorna åt att kurera sig från infektionen och åt att träna. Efter tre rundor ligger värmlänningen sist av de som klarade cutten i Shell Houston Open.

Sen kom raset. Nu får vi förklaringen.

— Jonas har dragits med en infektion en längre tid. Nu bröt den ut igen och han fick stora problem på banan, berättar Jonas pappa Hans-Ove

Värmlänningen gick runt på 75 slag på fredagen men klarade cutten. På lördag förvärrades problemen med infektionen och Jonas score blev inte bättre än 83. Han har nio över par inför söndagens avslutande runda. Jim Herman från USA leder på elva under par. Henrik Stenson har segerkänning från sin tredje plats på tio under. Jonas Blixt hade behövt vinna Shell Houston Open för att få spela kommande stortävlingen Masters på Augusta, där han blev sensationell tvåa för två år sedan. Nu ägnar han istället de närmaste veckorna åt att kurera sig från infektionen och åt att träna. Efter tre rundor ligger värmlänningen sist av de som klarade cutten i Shell Houston Open.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.