2016-04-02 17:50

2016-04-02 17:50

Favoriterna öppnade med seger

CURLING: Lag Edin besegrade Japan med 8-5

De regerande världs- och europamästarna öppnade VM på bästa sätt. Lag Niklas Edin kopplade greppet direkt mot Japan och vann premiären med 8-5.

Mycket av försnacket till VM i Basel har handlat om regleringar för vilket material som är tillåtet på kvastarnas dynor. Lag Niklas Edin har menat att de regeländringar som gjorts missgynnar deras chanser till att försvara sitt VM-guld från 2015.

I premiären gick dock allt enligt planerna.

Karlstadslaget hade inga problem mot Japan som avvisades med 8-5. I ledning och med fördel av sista sten med två omgångar kvar blev det aldrig riktigt spännande. Omgång nio spelades 0-0 och i den avslutande rundan plockade värmlänningarna matchens två sista poäng.

I morgon (söndag) väntar matcher mot Schweiz och Tyskland.

Mycket av försnacket till VM i Basel har handlat om regleringar för vilket material som är tillåtet på kvastarnas dynor. Lag Niklas Edin har menat att de regeländringar som gjorts missgynnar deras chanser till att försvara sitt VM-guld från 2015.

I premiären gick dock allt enligt planerna.

Karlstadslaget hade inga problem mot Japan som avvisades med 8-5. I ledning och med fördel av sista sten med två omgångar kvar blev det aldrig riktigt spännande. Omgång nio spelades 0-0 och i den avslutande rundan plockade värmlänningarna matchens två sista poäng.

I morgon (söndag) väntar matcher mot Schweiz och Tyskland.

  • Johannes Ollson