2016-04-02 17:44

2016-04-02 17:44

Ännu en försäsongsvinst för FBK

FOTBOLL: Värmlandsderby i träningsmatch mellan FBK Karlstad–IFK Sunne

FBK Karlstad gjorde en bra säsong som nykomlingar i division tre förra säsongen och har sen tredjeplatsen vunnit 13 av 14 träningsmatcher under försäsongen.
– Vi satsar högt i serien som startar nu, säger tränare Andreas Johansson.

FBK Karlstad har tappat två backar inför säsongen, Patrick Werner och Jacob Feltsten, något som gjort att spelet behövt ändras om. Från 4-3-3 har laget nu börjat spela 3-5-2.

– Fotbollsmässigt är jag inte alls orolig, spelarna är extremt skickliga. Det vi har att jobba med är att ta rätt beslut under 90 minuter på en kontinuerlig basis, konstaterar Johansson.

Seriemotståndaren IFK Sunne som kom åtta förra säsongen var en värdemätare under träningsmatchen. Laget kom fokuserat till matchen på Västerstrand IP. Under tuffa väderförhållanden var första halvlek en kamp där båda lagen försökte ta initiativet i matchen.

En avgörande skillnad

Viktor Olsson i FBK Karlstad var effektiv när det väl blev målchans och gjorde tre mål i matchen. Anfallarens första mål innebar ledning med 1–0. En ledning som Sunne snabbt jämnade ut till 1–1, ett resultat som stod sig in i halvtidsvilan.

I andra halvlek trappades det fysiska spelet upp. Många hårda närkamper avlöste varandra i en match som stod och vägde. Då klev Viktor Olsson fram och gjorde 2–1. Med målet kunde Karlstad-laget etablera ett litet övertag som sen gav utdelning då samme Olsson fastställde slutresultatet till 3–1.

FBK Karlstad har tappat två backar inför säsongen, Patrick Werner och Jacob Feltsten, något som gjort att spelet behövt ändras om. Från 4-3-3 har laget nu börjat spela 3-5-2.

– Fotbollsmässigt är jag inte alls orolig, spelarna är extremt skickliga. Det vi har att jobba med är att ta rätt beslut under 90 minuter på en kontinuerlig basis, konstaterar Johansson.

Seriemotståndaren IFK Sunne som kom åtta förra säsongen var en värdemätare under träningsmatchen. Laget kom fokuserat till matchen på Västerstrand IP. Under tuffa väderförhållanden var första halvlek en kamp där båda lagen försökte ta initiativet i matchen.

En avgörande skillnad

Viktor Olsson i FBK Karlstad var effektiv när det väl blev målchans och gjorde tre mål i matchen. Anfallarens första mål innebar ledning med 1–0. En ledning som Sunne snabbt jämnade ut till 1–1, ett resultat som stod sig in i halvtidsvilan.

I andra halvlek trappades det fysiska spelet upp. Många hårda närkamper avlöste varandra i en match som stod och vägde. Då klev Viktor Olsson fram och gjorde 2–1. Med målet kunde Karlstad-laget etablera ett litet övertag som sen gav utdelning då samme Olsson fastställde slutresultatet till 3–1.

  • Julius Thornqvist