2016-03-30 14:22

2016-03-30 14:22

Norrköping blev England

MMA: Andreas laddar för tredje proffsfighten

Värmländske MMA-proffset Andreas ”The Guillotine” Lindblad från Karlstad skulle ha fightats i Norrköping 9 april. Nu blir det match i England i stället, dagen innan.
– Jag känner min motståndare enbart till namnet.

Andreas möter engelsmannen John Blamire i Essex.

– Jag har inte hittat några uppgifter om honom, men det spelar ingen roll. Jag började med nya kostvanor och blev vegetarian före jul och så har jag ett annat träningsupplägg. Jag har aldrig varit i bättre form.

Tredje fighten

Andreas går sin tredje proffsfight. Han vann den första, i Leeds i november 2014. Andreas besegrade motståndaren Patty Pugh redan i första ronden med sin specialare ”giljotinen”. Den andra fighten, i juli ifjol, förlorade han på delat domslut i Manchester.

– Jag har haft ett långt uppehåll. Jag flyttade hem till Karlstad, tappade motivationen och ville hellre hänga med kompisarna istället. Nu är suget tillbaka. Jag har satsat hårt sedan i december och är i toppform nu.

Långsiktiga målet

Det långsiktiga målet är att ta sig in i realityserien Ultimate Fighter i USA.

– Segraren där får kontrakt med UFC. Först ska jag gå fem, sex matcher och sen ska jag söka dit. Det blir inom två år förhoppningsvis.

Specialvapnet är ”giljotinen” men nu har han utvecklat ett nytt vapen som han hoppas ska avgöra matchen i Essex.

– Min vänsterspark har fungerat väldigt bra på träningen. Jag hoppas kunna avsluta matchen med den.

Andreas möter engelsmannen John Blamire i Essex.

– Jag har inte hittat några uppgifter om honom, men det spelar ingen roll. Jag började med nya kostvanor och blev vegetarian före jul och så har jag ett annat träningsupplägg. Jag har aldrig varit i bättre form.

Tredje fighten

Andreas går sin tredje proffsfight. Han vann den första, i Leeds i november 2014. Andreas besegrade motståndaren Patty Pugh redan i första ronden med sin specialare ”giljotinen”. Den andra fighten, i juli ifjol, förlorade han på delat domslut i Manchester.

– Jag har haft ett långt uppehåll. Jag flyttade hem till Karlstad, tappade motivationen och ville hellre hänga med kompisarna istället. Nu är suget tillbaka. Jag har satsat hårt sedan i december och är i toppform nu.

Långsiktiga målet

Det långsiktiga målet är att ta sig in i realityserien Ultimate Fighter i USA.

– Segraren där får kontrakt med UFC. Först ska jag gå fem, sex matcher och sen ska jag söka dit. Det blir inom två år förhoppningsvis.

Specialvapnet är ”giljotinen” men nu har han utvecklat ett nytt vapen som han hoppas ska avgöra matchen i Essex.

– Min vänsterspark har fungerat väldigt bra på träningen. Jag hoppas kunna avsluta matchen med den.