2016-03-20 21:32

2016-03-20 21:32

Säsongsbokslut för FBK Dam

ISHOCKEY: "Det är många som vill se oss i Riksserien framöver..."

Kvalserien är över och säsongens sista match är spelad.
Målsättningen inför säsongen uppnåddes och tränarteamet kan nu göra bokslut och påbörja jobbet med lagbygget inför nästa säsong.
Men det är ett jobb som inte bara byggs på sportsliga grunder.

Varumärket Färjestad är starkt och namnet lockar både spelare och övriga intressenter inom hockeyn. Efter två säsonger börjar damerna etablera sig på allvar, men sportsligt sett är det ändå en lång resa kvar mot finrummet inom svensk damhockey.

Tränarteamet med Fredrik Wilhelmsson, Jan Labraaten och Anton Karlsson i spetsen har bilden klar.

– Vi har gått framåt på många plan, framför allt individuellt sett, även om vi kanske inte tagit lika många kliv som lag som vi önskade. Men det här är en lång resa vi påbörjade förra säsongen och det tar tid, säger Karlsson.

Starkt varumärke – starka röster

Trots en förhållandevis ny satsning är det redan nu många som skulle vilja se de grönvita i högsta serien. Men för att ta sig dit behöver laget breddas och förutsättningarna för att locka hit spelare bli attraktivare. Wilhelmsson förklarar:

– Färjestad är ett starkt varumärke och det skapar ett stort intresse och det är många som vill se oss i Riksserien framöver. Det hade höjt statusen på ligan och skapat ett större intresse kring damhockeyn i landet, men det kommer krävas andra förutsättningar än de vi har i dag om vi ska ta oss dit.

Avgörande faktorer

Labraaten trycker på intresset som finns men också den problematik som omger ämnet.

– Det är flera namn där ute som uttryckt intresse av att spela hos oss men det är inte lätt att få det att gå ihop. En spelare som har både jobb och boende i en bra klubb vill ofta inte röra på sig. Det är många faktorer som måste gå ihop för att det ska fungera.

– Vi vet vad vi vill ha och vi har kikat på spelare både i Norge och inrikes. Det finns ett antal intressanta namn även lokalt men de är lite för unga för att kunna ta klivet upp än så länge.

Med en bra grund att stå på, ett tränarteam som verkligen trivs tillsammans och en stark organisation i ryggen finns förutsättningarna för att på sikt ta sig hela vägen upp. Det gäller dock att få de avgörande faktorerna utanför isen att lira tillsammans med de på den.

Varumärket Färjestad är starkt och namnet lockar både spelare och övriga intressenter inom hockeyn. Efter två säsonger börjar damerna etablera sig på allvar, men sportsligt sett är det ändå en lång resa kvar mot finrummet inom svensk damhockey.

Tränarteamet med Fredrik Wilhelmsson, Jan Labraaten och Anton Karlsson i spetsen har bilden klar.

– Vi har gått framåt på många plan, framför allt individuellt sett, även om vi kanske inte tagit lika många kliv som lag som vi önskade. Men det här är en lång resa vi påbörjade förra säsongen och det tar tid, säger Karlsson.

Starkt varumärke – starka röster

Trots en förhållandevis ny satsning är det redan nu många som skulle vilja se de grönvita i högsta serien. Men för att ta sig dit behöver laget breddas och förutsättningarna för att locka hit spelare bli attraktivare. Wilhelmsson förklarar:

– Färjestad är ett starkt varumärke och det skapar ett stort intresse och det är många som vill se oss i Riksserien framöver. Det hade höjt statusen på ligan och skapat ett större intresse kring damhockeyn i landet, men det kommer krävas andra förutsättningar än de vi har i dag om vi ska ta oss dit.

Avgörande faktorer

Labraaten trycker på intresset som finns men också den problematik som omger ämnet.

– Det är flera namn där ute som uttryckt intresse av att spela hos oss men det är inte lätt att få det att gå ihop. En spelare som har både jobb och boende i en bra klubb vill ofta inte röra på sig. Det är många faktorer som måste gå ihop för att det ska fungera.

– Vi vet vad vi vill ha och vi har kikat på spelare både i Norge och inrikes. Det finns ett antal intressanta namn även lokalt men de är lite för unga för att kunna ta klivet upp än så länge.

Med en bra grund att stå på, ett tränarteam som verkligen trivs tillsammans och en stark organisation i ryggen finns förutsättningarna för att på sikt ta sig hela vägen upp. Det gäller dock att få de avgörande faktorerna utanför isen att lira tillsammans med de på den.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.