2016-03-17 16:17

2016-03-17 16:18

Ännu en seger för Thorn

JSM LÄNGDSKIDOR: Mathilda Ruus utslagen i semifinalen

Snabbast i kvalet, seger i kvarts- och semifinal. Ohotad i finalen. Viktor Thorn kan lägga ännu ett JSM-guld till samlingen efter torsdagens sprinttävlingar i Torsby.

Viktor Thorn från Bengtsfors, tävlande för Ulricehamns IF och boende i Torsby dominerar H19-20 klassen totalt.

– Jag försökte spara krafter under skatedelen av skiathlonen på onsdagen för att orka i dag. I finalen körde jag på hårt i den första backen. De andra försökte hänga på men i slutet av backen växte luckan, sa Thorn.

Viktors klasskompis på Stjerneskolan, Markus Johansson tävlande för Zinkgruvans IF slutade tvåa före Marcus Grate, Täfteå IK.

– Jag är väldigt glad över mitt silver. Viktor är galet bra, han är helt suverän. Jag är nöjd över att inte vara längre efter honom än jag är, han kan trots allt mäta sig med senioreliten, sa Markus Johansson.

Top Cats och glass

Hur Viktor Thorn skulle fira sina två guldmedaljer?

– Det blir Top Cats (som uppträder på torsdagens kamratmiddag där prisutdelningen äger rum, red. anm.) och kanske lite glass.

Lättklädd segrare

Den yngre herrklassen; H17-18 bjöd på stor dramatik på vägen fram till final. Kvalvinnaren Adam Persson föll i starten av sin kvartsfinal men lyckades ändå nå semifinal. Där föll han i igen och missade final. Utan Adam Persson i startfältet kunde Sundbybergs IK:s Axel Aflodal, iklädd shorts och linne, snabbt köra sig till en ledning som höll ända in i mål. Tvåa slutade Fredrik Andersson från Sollefteå, Simon Karlsson, IFK Umeå knep bronset.

– Att köra barbent och bararmat är lite av min grej. Det kanske låter lite löjligt men när det är så här varmt så är bara skinnet det optimala. Byxorna klippte jag av under gårdagen, berättade den glade guldmedaljören.

Revansch

I D17-18 var det ombytta roller högst upp på pallen när IFK Umeås Linn Svahn tog revansch på onsdagens guldmedaljör Frida Karlsson, Sollefteå skidor IF.

– Jag kände att i dag ska jag bara vinna. Känslan av att lyckas är obeskrivlig, sa en lycklig Svahn.

Trea i den yngre damklassen slutade Tua Dalgren, Spikbodarnas IK.

Ruus i semi

Mathilda Ruus från Årjäng, tävlande för Åsarna IK imponerade med tredje bästa kvaltid i D19-20. Ruus tog sig också vidare från kvartsfinalerna, där det tog stopp för IK Frykens Elin Bryne och Hanna Fritz, Filipstads SF.

– Det känns lite surt att jag missade final, men jag måste ändå vara nöjd. Det har varit en strulig säsong. På lördag ska jag ladda på för fullt för att ta en plats i det första stafettlaget.

Emma Ribom, Kalix SK tog hem guldet i D19-20 före Jenny Solin, Sollefteå skidor IF och gårdagens JSM-vinnare Elina Rönnlund, IFK Umeå.

Viktor Thorn från Bengtsfors, tävlande för Ulricehamns IF och boende i Torsby dominerar H19-20 klassen totalt.

– Jag försökte spara krafter under skatedelen av skiathlonen på onsdagen för att orka i dag. I finalen körde jag på hårt i den första backen. De andra försökte hänga på men i slutet av backen växte luckan, sa Thorn.

Viktors klasskompis på Stjerneskolan, Markus Johansson tävlande för Zinkgruvans IF slutade tvåa före Marcus Grate, Täfteå IK.

– Jag är väldigt glad över mitt silver. Viktor är galet bra, han är helt suverän. Jag är nöjd över att inte vara längre efter honom än jag är, han kan trots allt mäta sig med senioreliten, sa Markus Johansson.

Top Cats och glass

Hur Viktor Thorn skulle fira sina två guldmedaljer?

– Det blir Top Cats (som uppträder på torsdagens kamratmiddag där prisutdelningen äger rum, red. anm.) och kanske lite glass.

Lättklädd segrare

Den yngre herrklassen; H17-18 bjöd på stor dramatik på vägen fram till final. Kvalvinnaren Adam Persson föll i starten av sin kvartsfinal men lyckades ändå nå semifinal. Där föll han i igen och missade final. Utan Adam Persson i startfältet kunde Sundbybergs IK:s Axel Aflodal, iklädd shorts och linne, snabbt köra sig till en ledning som höll ända in i mål. Tvåa slutade Fredrik Andersson från Sollefteå, Simon Karlsson, IFK Umeå knep bronset.

– Att köra barbent och bararmat är lite av min grej. Det kanske låter lite löjligt men när det är så här varmt så är bara skinnet det optimala. Byxorna klippte jag av under gårdagen, berättade den glade guldmedaljören.

Revansch

I D17-18 var det ombytta roller högst upp på pallen när IFK Umeås Linn Svahn tog revansch på onsdagens guldmedaljör Frida Karlsson, Sollefteå skidor IF.

– Jag kände att i dag ska jag bara vinna. Känslan av att lyckas är obeskrivlig, sa en lycklig Svahn.

Trea i den yngre damklassen slutade Tua Dalgren, Spikbodarnas IK.

Ruus i semi

Mathilda Ruus från Årjäng, tävlande för Åsarna IK imponerade med tredje bästa kvaltid i D19-20. Ruus tog sig också vidare från kvartsfinalerna, där det tog stopp för IK Frykens Elin Bryne och Hanna Fritz, Filipstads SF.

– Det känns lite surt att jag missade final, men jag måste ändå vara nöjd. Det har varit en strulig säsong. På lördag ska jag ladda på för fullt för att ta en plats i det första stafettlaget.

Emma Ribom, Kalix SK tog hem guldet i D19-20 före Jenny Solin, Sollefteå skidor IF och gårdagens JSM-vinnare Elina Rönnlund, IFK Umeå.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.