2016-03-15 16:44

2016-03-15 16:45

Pelle Prestberg extra FBK-resurs

ISHOCKEY: Tillbaka för att vässa power play

Förre målkungen Pelle Prestberg är tillbaka i Färjestad.
Fast nu i rollen som ”specialcoach” och två extra ögon på läktaren. Början på en ny karriär, är det tänkt.

Pelle tvingades avsluta karriären när han slog upp höftskadan, som han redan hade opererat en gång, under första träningspasset med norska Vålerenga i februari 2014. Nu blir han ett extra FBK-vapen i slutspelet.

Arbetsträning

– Det är ett steg i min rehabilitering. Jag arbetstränar ett par dagar varje vecka sedan 1 mars hos Färjestad och det är jättekul att vara tillbaka i atmosfären som var mitt liv så länge, säger Pelle.

Vad bidrar du med?

– Lite av varje som Tommy (Samuelsson) vill ha hjälp med. Lite detaljer här och där framför allt runt power play och avslutningar. Jag är en extra resurs helt enkelt. I framtiden har jag tänkt mig att bli individuell träningsutvecklare i ett tränarteam så det här är en perfekt utbildning och Tommy och ”Totto” Rhodin har jag ju känt väldigt länge.

Jättebra vision

FBK-tränaren Tommy Samuelsson säger:

– Jag lider med Pelle som tvingades sluta på det sättet. Självklart vill hjälpa honom till en ny karriär. Han vill bli individuell träningsutvecklare. En jättebra vision. Vi vet ju alla vilken specialkompetens Pelle har.

Pelle åker dock inte med till bortamatcherna. När det gäller höften så är det byte som gäller framöver. Frågan är bara när, var och hur.

Pelle tvingades avsluta karriären när han slog upp höftskadan, som han redan hade opererat en gång, under första träningspasset med norska Vålerenga i februari 2014. Nu blir han ett extra FBK-vapen i slutspelet.

Arbetsträning

– Det är ett steg i min rehabilitering. Jag arbetstränar ett par dagar varje vecka sedan 1 mars hos Färjestad och det är jättekul att vara tillbaka i atmosfären som var mitt liv så länge, säger Pelle.

Vad bidrar du med?

– Lite av varje som Tommy (Samuelsson) vill ha hjälp med. Lite detaljer här och där framför allt runt power play och avslutningar. Jag är en extra resurs helt enkelt. I framtiden har jag tänkt mig att bli individuell träningsutvecklare i ett tränarteam så det här är en perfekt utbildning och Tommy och ”Totto” Rhodin har jag ju känt väldigt länge.

Jättebra vision

FBK-tränaren Tommy Samuelsson säger:

– Jag lider med Pelle som tvingades sluta på det sättet. Självklart vill hjälpa honom till en ny karriär. Han vill bli individuell träningsutvecklare. En jättebra vision. Vi vet ju alla vilken specialkompetens Pelle har.

Pelle åker dock inte med till bortamatcherna. När det gäller höften så är det byte som gäller framöver. Frågan är bara när, var och hur.