2016-03-09 15:15

2016-03-09 15:17

Värmländskor i medaljstriden i VM

SKIDSKYTTE

Både Linn Persson från Torsbyklubben Bore och Mona Brorsson från Finnskoga sköt fullt fram till det sista skyttet i distansloppet i VM i Holmenkollen i Oslo. Medaljerna var nära.

Men då kom bommarna för de båda värmländskorna.

Persson blev till slut 36:a efter att ha dragit på sig två extraminuter i det avslutande stående skyttet.

– Jag kände mig ganska lugn. Men tydligen satte nerverna till lite grann ändå. Jag har aldrig tidigare skjutit fyra nollor på tävling, så det vore kanske lite konstigt om jag plötsligt skulle göra det på VM. Jag tycker i alla fall att jag gjorde vad jag kunde, sa en inte alltför besviken Persson till TV4.

Hennes första bom var en ”kantare” ut. Hade den i stället gått in, så....

Brorsson bommade ett skott och blev bästa svenska på 29:e plats.

Ingela Andersson slutade 32:a och den andra Boreåkerskan, Emma Nilsson, 56:a.

Marie Dorin Habert från Frankrike tog guldet med tolv sekunders marginal till landsmaninnan Anais Bescond. Tyskan Laura Dahlmeier tog bronset.

 

Men då kom bommarna för de båda värmländskorna.

Persson blev till slut 36:a efter att ha dragit på sig två extraminuter i det avslutande stående skyttet.

– Jag kände mig ganska lugn. Men tydligen satte nerverna till lite grann ändå. Jag har aldrig tidigare skjutit fyra nollor på tävling, så det vore kanske lite konstigt om jag plötsligt skulle göra det på VM. Jag tycker i alla fall att jag gjorde vad jag kunde, sa en inte alltför besviken Persson till TV4.

Hennes första bom var en ”kantare” ut. Hade den i stället gått in, så....

Brorsson bommade ett skott och blev bästa svenska på 29:e plats.

Ingela Andersson slutade 32:a och den andra Boreåkerskan, Emma Nilsson, 56:a.

Marie Dorin Habert från Frankrike tog guldet med tolv sekunders marginal till landsmaninnan Anais Bescond. Tyskan Laura Dahlmeier tog bronset.