2016-03-08 20:48

2016-03-08 20:48

Högre skatt ger dyrare Gulas

ISHOCKEY: Nu tar förhandlingarna fart igen

Speluppehåll ända till nästa torsdag. Då tar FBK:s förhandlingar ny fart med i första hand Milan Gulas och Micke Johansson.
Rykten hävdar nu att FBK och Gulas har närmat varandra.

– Jag pratade med hans agent förra veckan. Nu är det spelledigt och vi kan avhandla en hel del under den här veckan och början av nästa. Sedan, när kvartsfinalspelet startar, vill jag inte störa Milan och Micke, säger FBK:s sportchef Leif Carlsson.

Högre skatt

Han konstaterar:

– Vi vill ha Milan kvar och själv vill han stanna i Färjestad. Det handlar enbart om ekonomi. Problemet är att vi inte kan ha kvar honom på expertskatten längre, vilken gör en förlängning avsevärt dyrare och jag har ju ett ansvar mot föreningen också.

Expertskatt innebär att en arbetsgivare inte behöver skatta för 25 procent av lönen under första tre åren för en löntagare som kommer hit från utlandet. Detta för att lättare få hit utländsk expertis. Nu har Gulas varit i Karlstad tre år och då försvinner det skattelättnaden.

– Jag pratade med hans agent förra veckan. Nu är det spelledigt och vi kan avhandla en hel del under den här veckan och början av nästa. Sedan, när kvartsfinalspelet startar, vill jag inte störa Milan och Micke, säger FBK:s sportchef Leif Carlsson.

Högre skatt

Han konstaterar:

– Vi vill ha Milan kvar och själv vill han stanna i Färjestad. Det handlar enbart om ekonomi. Problemet är att vi inte kan ha kvar honom på expertskatten längre, vilken gör en förlängning avsevärt dyrare och jag har ju ett ansvar mot föreningen också.

Expertskatt innebär att en arbetsgivare inte behöver skatta för 25 procent av lönen under första tre åren för en löntagare som kommer hit från utlandet. Detta för att lättare få hit utländsk expertis. Nu har Gulas varit i Karlstad tre år och då försvinner det skattelättnaden.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.