2016-02-29 19:28

2016-02-29 19:28

Envis förkylning stoppade inte Mellgren

Hur gick det?

... Anders Mellgren, Valsarnas speedwayförare, som under måndagen genomförde Vasaloppet i öppet spår – trots en envis förkylning.

– Det gick. Riktigt gôtt att ha det gjort. Kände inte av förkylningen så mycket faktiskt.

Du hade en målsättning på sex timmar, klarade du den?

– När jag blev sjuk trodde jag att sju timmar var ett mer realistiskt mål. Men jag klarade faktiskt den första målsättningen. Jag gick i mål på 5.37.02.

Det här var tredje gången du åkte. Har du dragit någon lärdom från de tidigare gångerna?

– Ja, man har helt klart lärt sig från misstagen. Första gången jag körde gick jag ”all in” direkt och var helt slut efter första backen. Även andra gången försökte jag ta rygg på en i ett alldeles för högt tempo. Men den här gången tog jag det i min egen hastighet och då gick det ju ännu bättre.

Det här var den andra tävlingen i den svenska klassikern, som du tänker genomföra. Du har ju sedan tidigare genomfört Lidingöloppet, vilken tävling blir jobbigast tror du?

– Vätternrundan tror jag blir tuff. Cykling är riktigt jobbigt.

Du är mer van vid en annan typ av cykel eller?

– Ja, exakt. Den behöver man ju inte trampa på direkt.

– Det gick. Riktigt gôtt att ha det gjort. Kände inte av förkylningen så mycket faktiskt.

Du hade en målsättning på sex timmar, klarade du den?

– När jag blev sjuk trodde jag att sju timmar var ett mer realistiskt mål. Men jag klarade faktiskt den första målsättningen. Jag gick i mål på 5.37.02.

Det här var tredje gången du åkte. Har du dragit någon lärdom från de tidigare gångerna?

– Ja, man har helt klart lärt sig från misstagen. Första gången jag körde gick jag ”all in” direkt och var helt slut efter första backen. Även andra gången försökte jag ta rygg på en i ett alldeles för högt tempo. Men den här gången tog jag det i min egen hastighet och då gick det ju ännu bättre.

Det här var den andra tävlingen i den svenska klassikern, som du tänker genomföra. Du har ju sedan tidigare genomfört Lidingöloppet, vilken tävling blir jobbigast tror du?

– Vätternrundan tror jag blir tuff. Cykling är riktigt jobbigt.

Du är mer van vid en annan typ av cykel eller?

– Ja, exakt. Den behöver man ju inte trampa på direkt.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.