2016-02-21 21:39

2016-02-21 21:39

Ahlmarks missade slutspel

CURLING: Elitseriesammandrag i Sundbyberg och Jönköping

Team Ahlmarks var snöpligt nära en semifinalplats när elitserien avgjordes i Sundbyberg.
– Klart vi blev besvikna, säger Margaretha Dryburgh som hoppade in i stället för Sara Carlsson som inte kunde medverka på grund av ryggsmärtor.

Det såg länge ut som att elitseriens avgörande sammandrag skulle bli lyckat för Karlstadsdamerna. Inför den sista gruppspelsmatchen mot Stocksunds PwC, med skippern Anette Norberg, hade Ahlmarks chans att säkra en semifinalplats. Det blev dock förlust med 8–5 – men än var det inte kört för värmländskorna. Sista möjligheten att nå slutspel blev genom särspel mot Sundbybergs Team ÅF.

Oväntad comeback

Team Ahlmarks tog en 1–0-ledning, innan stockholmslaget växlade upp. 1–0 blev 1–4 och Sundbyberg kopplade ett järngrepp.

Karlstadsgänget svarade, genom att ta en poäng i båda de följande omgångarna, men närmare än så kom det inte och matchen slutade 3–6. Sundbybergs Team ÅF tog sig till final, men föll mot Sigfridsson från Skellefteå, resultatet skrevs till 3–7.

Ett glädjeämne var Margaretha Dryburgh, som inte spelat i curlingens elitserie på över tre år och ersatte Sara Carlsson.

– Jätteroligt, även om det såklart är synd att inte Sara kunde spela.

Dryburgh medgav att det gav mersmak.

– Otroligt härligt lag som är väldigt duktiga och talangfulla såväl tekniskt som taktiskt.

Om en dryg månad väntar ny tävling i Skottland för Team Ahlmarks.

Är du aktuell för spel även då?

– Haha, det får vi ta då, men jag hoppas att Sara kan spela då.

För de unga Karlstadsherrarna, Team Nermans, var spel om medaljerna inte lika aktuellt. Värmlänningarna inledde dock väl med en knapp förlust mot Stocksund Team Westmans och en seger mot Team Pålsson från Skellefteå.

Därefter blev det tuffare. Tre raka förluster med siffrorna 3–7, 3–8, 3–10 eliminerade slutspelsmöjligheterna.

Detta till trots visade Team Nermans klass i deras avslutande match mot Malung under lördagen. Motståndarna från Dalarna tog ledningen med 1–0, vilket värmlänningarna på fyra omgångar vände till 1–5. Matchen slutade 2–7.

Även i herrarnas elitserie kom segrarna från Skellefteå. I finalen slog Team Eskilsson slog Sundbyberg Zip-up med 7–5.

Det såg länge ut som att elitseriens avgörande sammandrag skulle bli lyckat för Karlstadsdamerna. Inför den sista gruppspelsmatchen mot Stocksunds PwC, med skippern Anette Norberg, hade Ahlmarks chans att säkra en semifinalplats. Det blev dock förlust med 8–5 – men än var det inte kört för värmländskorna. Sista möjligheten att nå slutspel blev genom särspel mot Sundbybergs Team ÅF.

Oväntad comeback

Team Ahlmarks tog en 1–0-ledning, innan stockholmslaget växlade upp. 1–0 blev 1–4 och Sundbyberg kopplade ett järngrepp.

Karlstadsgänget svarade, genom att ta en poäng i båda de följande omgångarna, men närmare än så kom det inte och matchen slutade 3–6. Sundbybergs Team ÅF tog sig till final, men föll mot Sigfridsson från Skellefteå, resultatet skrevs till 3–7.

Ett glädjeämne var Margaretha Dryburgh, som inte spelat i curlingens elitserie på över tre år och ersatte Sara Carlsson.

– Jätteroligt, även om det såklart är synd att inte Sara kunde spela.

Dryburgh medgav att det gav mersmak.

– Otroligt härligt lag som är väldigt duktiga och talangfulla såväl tekniskt som taktiskt.

Om en dryg månad väntar ny tävling i Skottland för Team Ahlmarks.

Är du aktuell för spel även då?

– Haha, det får vi ta då, men jag hoppas att Sara kan spela då.

För de unga Karlstadsherrarna, Team Nermans, var spel om medaljerna inte lika aktuellt. Värmlänningarna inledde dock väl med en knapp förlust mot Stocksund Team Westmans och en seger mot Team Pålsson från Skellefteå.

Därefter blev det tuffare. Tre raka förluster med siffrorna 3–7, 3–8, 3–10 eliminerade slutspelsmöjligheterna.

Detta till trots visade Team Nermans klass i deras avslutande match mot Malung under lördagen. Motståndarna från Dalarna tog ledningen med 1–0, vilket värmlänningarna på fyra omgångar vände till 1–5. Matchen slutade 2–7.

Även i herrarnas elitserie kom segrarna från Skellefteå. I finalen slog Team Eskilsson slog Sundbyberg Zip-up med 7–5.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.