2016-02-19 22:13

2016-02-19 22:51

Karlstads damer nära slutspel

CURLING: Elitserien

Karlstads Team Ahlmarks är på väg mot slutspel i curlingens elitserie.
Avgörande omgången spelas på lördagsförmiddagen.

Det sista sammandraget i damernas högsta serie spelas i Sundbyberg och Karlstadslaget med Cissi Östlund som skipper vann två matcher av tre under fredagen och ligger fyra i tabellen. Team Ahlmarks har därmed den sista slutspelsplatsen i sin egen hand inför sista grundseriematchen mot Stocksund med Karlstadslagets tidigare skipper, tvåfaldiga OS-mästaren Anette Norberg, som gör comeback efter uppehåll och cancerbehandling med sikte på OS 2018 i nya OS-grenen mixeddubbel.

Karlstad inledde fredagen med 6–5-seger över Fyris lag Towe Lundman, men föll sedan med 7–10 mot Sundbyberg Team Panthera (Isabella Wranå skipper) och låg då bara femma i tabellen.

Men återtog slutspelsplatsen genom vinsten över Sundbyberg Team ÅF (Anna Hasselborg) i ett rafflande kvällsmöte. Inför sista omgången låg Karlstad under med 6–7, men tog två poäng i åttonde och avslutande omgången till seger med 8–7.

Cissi Östlunds gäng har 14 poäng efter 13 omgångar av 14.

En trio på 20 poäng är redan slutspelsklar. Det är Skellefteås Margaretha Sigfridsson, Stocksund Anette Norberg och Granit Jonna McManus.

Sundbybergslagen Team ÅF och Panthera jagar bakom på tolv poäng.

Eventuellt särspel och semifinal och kvartsfinal spelas senare på lördagen. Semifinal två och final går på söndag.

I herrarnas elitserie i Jönköping ligger Karlstad lag Nermans (Daniel Magnusson skipper) sist i tabellen av tolv lag efter tre förluster på fredagen med 3-7 mot Skellefteå lag Gustav Eskilsson, 3-8 mot Skellefteå Jon Melin, som toppar elitserien, och 3–6 mot Stocksund Mats Nyberg.

Lag Nermans avslutar mot Malung Team Göthbergs.

Lag Edin deltar inte i elitserien.

Det sista sammandraget i damernas högsta serie spelas i Sundbyberg och Karlstadslaget med Cissi Östlund som skipper vann två matcher av tre under fredagen och ligger fyra i tabellen. Team Ahlmarks har därmed den sista slutspelsplatsen i sin egen hand inför sista grundseriematchen mot Stocksund med Karlstadslagets tidigare skipper, tvåfaldiga OS-mästaren Anette Norberg, som gör comeback efter uppehåll och cancerbehandling med sikte på OS 2018 i nya OS-grenen mixeddubbel.

Karlstad inledde fredagen med 6–5-seger över Fyris lag Towe Lundman, men föll sedan med 7–10 mot Sundbyberg Team Panthera (Isabella Wranå skipper) och låg då bara femma i tabellen.

Men återtog slutspelsplatsen genom vinsten över Sundbyberg Team ÅF (Anna Hasselborg) i ett rafflande kvällsmöte. Inför sista omgången låg Karlstad under med 6–7, men tog två poäng i åttonde och avslutande omgången till seger med 8–7.

Cissi Östlunds gäng har 14 poäng efter 13 omgångar av 14.

En trio på 20 poäng är redan slutspelsklar. Det är Skellefteås Margaretha Sigfridsson, Stocksund Anette Norberg och Granit Jonna McManus.

Sundbybergslagen Team ÅF och Panthera jagar bakom på tolv poäng.

Eventuellt särspel och semifinal och kvartsfinal spelas senare på lördagen. Semifinal två och final går på söndag.

I herrarnas elitserie i Jönköping ligger Karlstad lag Nermans (Daniel Magnusson skipper) sist i tabellen av tolv lag efter tre förluster på fredagen med 3-7 mot Skellefteå lag Gustav Eskilsson, 3-8 mot Skellefteå Jon Melin, som toppar elitserien, och 3–6 mot Stocksund Mats Nyberg.

Lag Nermans avslutar mot Malung Team Göthbergs.

Lag Edin deltar inte i elitserien.

 

 

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.