2016-02-07 17:14

2016-02-07 17:14

Dubbelt upp för Storfors

BORDTENNIS: Obradovic: "Storfors har den bästa publiken i Sverige"

Sonja Obradovic visade vägen för sitt Storfors under helgen när de besegrade Dänningelanda (6–0) och Halmstad (6–3) inför den lyriska publiken i Storfors sporthall. De dubbla vinsterna innebär att värmländskorna avancerar till en tredjeplats i tabellen.

Denna säsongen är den åttonde i ordningen för Sonja Obradovic i Storfors – något som märks på läktaren. 25-åringen är nämligen den stora publikfavoriten för supportarna med Storforssympatier och decibelnivån eskalerar när hon äntrar planen.

Något den Bosnienfödde Obradovic uppskattar.

– Storfors har den bästa publiken i Sverige, helt klart. Jag stortrivs här i Storfors, det är jättekul att komma hit, berättar trotjänaren.

Obradovic är stationerad i Oslo där hon studerar till apotekare. På grund av studierna har hon inte medverkat i några matcher sedan premiäromgången mot Arvika. Några indicier på det fanns dock inte att hitta i hennes spel under helgen.

Tappade ett set

I lördagens 6–0-viktoria mot Dänningelanda vann hon bägge matcherna i raka set. Efterföljande dag blev det seger i den första matchen innan det slutade i moll mot den landslagsmeriterade Tilda Johansson i en gastkramande batalj. Obradovic ledde med 2–1 i set men förlorade de två sista efter att hon inte kommit upp i sin sedvanliga standard.

Mötet innehöll även dagens stora behållning i det tredje setets sista boll då 25-åringen tog hem poängen efter en hel del bolltrollande.

– Tilda är riktigt bra. Det var hon som tog hem samtliga tre poäng för Halmstad och det säger en hel del. Men det var skönt att vi vann till slut. Vi gjorde det bästa utifrån förutsättningarna och målet var att vinna bägge matcherna och det gjorde vi, konstaterar Obradovic.

Storforscoachen Anders Hulth tillägger:

– Tilda är landslagsreserv till VM i Malaysia som äger rum i april. Hon är riktigt duktig, men det var skönt att vi lyckades ta poäng i de andra matcherna. Rachel Moret har en muskelskada i ryggen så hon kunde inte riktigt göra sig själv rättvisa under helgen, men jag tycker ändå att hon gjorde det bra, berömmer han.

Landslagsuppdrag

Efter vinsten hade Filaretti Exarchou, Rachel Moret och Christina Sava bråttom då deras flyg gick från Arlanda bara tre timmar efter matchen.

Härnäst för Storfors del väntar matcher mot seriesuveränen Team Mälarenergi och Juno som spelas den femte, respektive sjätte mars. Det är dock med decimerat manskap som de rosaklädda damerna tar sig an den utmaningen.

– Rachel kommer att vara med i VM i Malaysia med Schweiz. Men i stället kommer fransyskan Audrey Mattenet vara med. Även Mälarenergi har enbart utlänningar i sitt lag så det är snarare en fördel för oss, berättar Hulth.

Även Team Mälarenergi befann sig i Storfors sporthall under helgen för att möta Halmstad och Dänningelanda. Precis som antagonisten från Värmland gick de segrande ur bägge mötena och inkasserade ytterligare fyra poäng på kontot och toppar därmed tabellen.

Denna säsongen är den åttonde i ordningen för Sonja Obradovic i Storfors – något som märks på läktaren. 25-åringen är nämligen den stora publikfavoriten för supportarna med Storforssympatier och decibelnivån eskalerar när hon äntrar planen.

Något den Bosnienfödde Obradovic uppskattar.

– Storfors har den bästa publiken i Sverige, helt klart. Jag stortrivs här i Storfors, det är jättekul att komma hit, berättar trotjänaren.

Obradovic är stationerad i Oslo där hon studerar till apotekare. På grund av studierna har hon inte medverkat i några matcher sedan premiäromgången mot Arvika. Några indicier på det fanns dock inte att hitta i hennes spel under helgen.

Tappade ett set

I lördagens 6–0-viktoria mot Dänningelanda vann hon bägge matcherna i raka set. Efterföljande dag blev det seger i den första matchen innan det slutade i moll mot den landslagsmeriterade Tilda Johansson i en gastkramande batalj. Obradovic ledde med 2–1 i set men förlorade de två sista efter att hon inte kommit upp i sin sedvanliga standard.

Mötet innehöll även dagens stora behållning i det tredje setets sista boll då 25-åringen tog hem poängen efter en hel del bolltrollande.

– Tilda är riktigt bra. Det var hon som tog hem samtliga tre poäng för Halmstad och det säger en hel del. Men det var skönt att vi vann till slut. Vi gjorde det bästa utifrån förutsättningarna och målet var att vinna bägge matcherna och det gjorde vi, konstaterar Obradovic.

Storforscoachen Anders Hulth tillägger:

– Tilda är landslagsreserv till VM i Malaysia som äger rum i april. Hon är riktigt duktig, men det var skönt att vi lyckades ta poäng i de andra matcherna. Rachel Moret har en muskelskada i ryggen så hon kunde inte riktigt göra sig själv rättvisa under helgen, men jag tycker ändå att hon gjorde det bra, berömmer han.

Landslagsuppdrag

Efter vinsten hade Filaretti Exarchou, Rachel Moret och Christina Sava bråttom då deras flyg gick från Arlanda bara tre timmar efter matchen.

Härnäst för Storfors del väntar matcher mot seriesuveränen Team Mälarenergi och Juno som spelas den femte, respektive sjätte mars. Det är dock med decimerat manskap som de rosaklädda damerna tar sig an den utmaningen.

– Rachel kommer att vara med i VM i Malaysia med Schweiz. Men i stället kommer fransyskan Audrey Mattenet vara med. Även Mälarenergi har enbart utlänningar i sitt lag så det är snarare en fördel för oss, berättar Hulth.

Även Team Mälarenergi befann sig i Storfors sporthall under helgen för att möta Halmstad och Dänningelanda. Precis som antagonisten från Värmland gick de segrande ur bägge mötena och inkasserade ytterligare fyra poäng på kontot och toppar därmed tabellen.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.