2016-02-07 21:54

2016-02-07 22:06

Brons till Persson Planefors

BOWLING: Cahoot guldskrällde i tremanna-SM i Hagfors

Kalmarlaget Cahoot fanns inte med i förhandsspekulationerna kring potentiella guldmedaljöser. Väl i slutspelet visade dock trion ingen pardon när de vann både finalen och stegfinalen med övertygande 3–0, mot BK 59:an respektive X-calibur.

De sistnämnda är det lag som den värmländska landslagsstjärnan Joline Persson Planefors representerar. Göteborgslaget var regerande mästare i tremanna-SM som under helgen avgjordes i Hagfors. Dock lyckades de inte försvara titeln – i stället fick den Karlstadsfödda Joline med sig med en bronspeng hem till Köpenhamn där hon bor.

– Vi är inte alls nöjda med ett brons. Vi hade siktat på att behålla titeln men vi kom inte upp i vår vanliga standard under helgen, säger en missnöjd Persson Planefors.

Bra för egen del

Trots debaclet var 25-åringen nöjd med sin personliga insats.

– Jag hade inte kunnat göra så mycket mer. Men den personliga insatsen syns ju inte i protokollet – det gör ju bara slutresultatet tyvärr, suckar hon.

Cahoot övertygade

I stället var det Cahoot som lade beslag på medaljen av den ädlaste valören. Trion beståendes av Frida Löhnert, Jenny Johansson och Ulrika Engberg avancerade till stegfinalen ihop med X-calibur efter att ha slutat på en av de två främsta platserna i semifinalspelet dit åtta lag tog sig.

BK 59:an kvalificerade sig till final efter att ha blivit toppseedade i matchspelet under söndagsmorgonen. Trots det hade de inget att sätta emot i finalen där de blev ett lätt byte för Cahoot.

Kärt återseende

Torsbybördiga Amanda Engström var tillbaka på sin gamla hemmabana i Hagfors under helgen. Engström studerade nämligen på bowlinggymnasiet tidigare under karriären men representerar nu det Norrköpingsstationerade laget BK Kaskad – som slutade på en meriterande sjundeplats i det svenska mästerskapet.

Karlskogalagen BK Kulorna 1 och 2 slutade på en 26:e respektive 28:e plats.

Efter fadäsen i SM laddar nu Persson Planefors om till nästa helg då Sveriges största bowlingtävling för damer avgörs i Stockholm, nämligen Eva-turneringen.

– Jag åker dit med Team Sweden, vilket är bruttotruppen för landslaget. Det ska bli riktigt kul att vara med i en tävling som bara arrangeras för damer, säger hon.

De sistnämnda är det lag som den värmländska landslagsstjärnan Joline Persson Planefors representerar. Göteborgslaget var regerande mästare i tremanna-SM som under helgen avgjordes i Hagfors. Dock lyckades de inte försvara titeln – i stället fick den Karlstadsfödda Joline med sig med en bronspeng hem till Köpenhamn där hon bor.

– Vi är inte alls nöjda med ett brons. Vi hade siktat på att behålla titeln men vi kom inte upp i vår vanliga standard under helgen, säger en missnöjd Persson Planefors.

Bra för egen del

Trots debaclet var 25-åringen nöjd med sin personliga insats.

– Jag hade inte kunnat göra så mycket mer. Men den personliga insatsen syns ju inte i protokollet – det gör ju bara slutresultatet tyvärr, suckar hon.

Cahoot övertygade

I stället var det Cahoot som lade beslag på medaljen av den ädlaste valören. Trion beståendes av Frida Löhnert, Jenny Johansson och Ulrika Engberg avancerade till stegfinalen ihop med X-calibur efter att ha slutat på en av de två främsta platserna i semifinalspelet dit åtta lag tog sig.

BK 59:an kvalificerade sig till final efter att ha blivit toppseedade i matchspelet under söndagsmorgonen. Trots det hade de inget att sätta emot i finalen där de blev ett lätt byte för Cahoot.

Kärt återseende

Torsbybördiga Amanda Engström var tillbaka på sin gamla hemmabana i Hagfors under helgen. Engström studerade nämligen på bowlinggymnasiet tidigare under karriären men representerar nu det Norrköpingsstationerade laget BK Kaskad – som slutade på en meriterande sjundeplats i det svenska mästerskapet.

Karlskogalagen BK Kulorna 1 och 2 slutade på en 26:e respektive 28:e plats.

Efter fadäsen i SM laddar nu Persson Planefors om till nästa helg då Sveriges största bowlingtävling för damer avgörs i Stockholm, nämligen Eva-turneringen.

– Jag åker dit med Team Sweden, vilket är bruttotruppen för landslaget. Det ska bli riktigt kul att vara med i en tävling som bara arrangeras för damer, säger hon.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.