2016-01-31 23:28

2016-01-31 23:28

Busväder stoppade sista rundan

GOLF: Blixt på delad sjunde plats när spelet avbröts

Jonas Blixt tvingades spela i mycket dåligt väder på slutvarvet i PGA-tävlingen Farmers Insurance Open i San Diego.
Efter elva spelade hål låg värmlänningen delad sjua. Sedan avbröts tävlingen på grund av busvädret.

Han hade då tappat fyra slag till tre under par, men behöll sjundeplaceringen. Jimmy Walker från USA leder på sju under.

Blixt gick ut endast två slag från ledarduon Scott Brown från USA och K.J. Choi från Sydkorea som låg på nio under par.

Slutvarvet inleddes på söndagskvällen, svensk tid

Dåligt väder

Tyvärr fick Blixt slita ont på sista varvet i det dåliga vädret med blåst och ösregn. Han noterades för en bogey på andra hålet men låg delad femma efter fyra. Sedan kom bogeys på såväl femte som åttonde och tionde hålen och värmlänningen åkte ner till åttonde i prislistan. Sen gick han till sjunde efter elfte hålet med sitt par varpå tävlingen avbröts.

Samtidigt hade Freddie Jacobsson klättrat till en delad fjärde plats på fem under.

Men det viktigaste var faktiskt inte att vinna utan att Blixt verkligen är tillbaka på banan igen! Han har stort spel i sig men har inte fått ur sig det på länge. Detta var förhoppningsvis islossningen han väntat på.

Som en blixt

Efter fem missade kvalgränser i de sju senaste tävlingarna slog blixten ner från klar himmel under fredagen och lördagen då han noterades för två raka 66-rundor. Lördagens 66:a var dagens bästa i tävlingen. Detta efter att Blixt hade inlett med svaga 77 första speldagen. En imponerande scenförändring.

Det här var exakt vad Blixt behövde efter en lång tid av prövningar och motgångar.

– Fjolåret var en besvikelse och jag har tränat hårt i vinter för att slippa uppleva ett sånt år till. Det känns som att bitarna är på väg att falla på plats, säger han.

Han hade då tappat fyra slag till tre under par, men behöll sjundeplaceringen. Jimmy Walker från USA leder på sju under.

Blixt gick ut endast två slag från ledarduon Scott Brown från USA och K.J. Choi från Sydkorea som låg på nio under par.

Slutvarvet inleddes på söndagskvällen, svensk tid

Dåligt väder

Tyvärr fick Blixt slita ont på sista varvet i det dåliga vädret med blåst och ösregn. Han noterades för en bogey på andra hålet men låg delad femma efter fyra. Sedan kom bogeys på såväl femte som åttonde och tionde hålen och värmlänningen åkte ner till åttonde i prislistan. Sen gick han till sjunde efter elfte hålet med sitt par varpå tävlingen avbröts.

Samtidigt hade Freddie Jacobsson klättrat till en delad fjärde plats på fem under.

Men det viktigaste var faktiskt inte att vinna utan att Blixt verkligen är tillbaka på banan igen! Han har stort spel i sig men har inte fått ur sig det på länge. Detta var förhoppningsvis islossningen han väntat på.

Som en blixt

Efter fem missade kvalgränser i de sju senaste tävlingarna slog blixten ner från klar himmel under fredagen och lördagen då han noterades för två raka 66-rundor. Lördagens 66:a var dagens bästa i tävlingen. Detta efter att Blixt hade inlett med svaga 77 första speldagen. En imponerande scenförändring.

Det här var exakt vad Blixt behövde efter en lång tid av prövningar och motgångar.

– Fjolåret var en besvikelse och jag har tränat hårt i vinter för att slippa uppleva ett sånt år till. Det känns som att bitarna är på väg att falla på plats, säger han.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.